Region

Ubica iz Žitišta: Pobio sam ih kako bih dokazao da sam pravi muškarac

U masakru u Žitištu, Siniša Zlatić je u kafiću ''Makijato'' ubio petoro ljudi, dok je ranio 20, a prema prvim navodima povod je bila ljubomora zbog bivše žene Dijane Zlatić.
Ubica iz Žitišta: Pobio sam ih kako bih dokazao da sam pravi muškarac
Portal AnalitikaIzvor

Policiji se pravdao da je to uradio kako bi pokazao da je ''pravi muškarac'', i da nije mogao da prihvati činjenicu da ga je žena ostavila i povela dijete sa sobom, zbog čega su mu se podsmijavali prijatelji i rodbina.

Oni su ga stalno podrugljivo pitali: “Jel’ znaš gdje ti je žena?”, piše Srpski Telegraf.

''Stalno su mi pričali gdje je Dijana i s kim je. Sprdali su se sa mnom i podsmijavali mi se. Prođu pored mene i podnesu mi “izvještaj” gdje su je videli. Svi su pričali za nju najpogrdnije stvari, da je s ovim, da je s onim, da to nikad ne radi prava majka, da je k**va'' bile su prve Zlatićeve riječi policajcima neposredno poslije masakra.

On je dalje dodao da su mu se prijatelji smijali i govorili da su na njegovom mjestu, tako nešto nikad ne bi dozvolili.

''Evo, sada više niko neće da mi se smije da mi je žena k**va. Sad svi plačete i žalite je, a prije neki dan ste se smijali''ispričao je u neposrednom razgovoru s policajcima.

Prema procjenama psihologa, on je ovaj zločin izvršio zbog povrijeđene sujete i upravo zato je birao da krvavi pir izvede pred ovoliko ljudi, kako bi pokazao da nije slabić.

''On je čak priznao i svom ocu Radoslavu da je ubio Dijanu kako bi sve, kako je rekao, spasao bruke. Smatrao je da ga bivša žena bruka jer ima malo dijete, a viđa se s drugim. Rekao je da Dijana sramoti i njega i sina i da ju je zato ubio'' kaže izvor iz istrage.

Portal Analitika