Društvo

FZO: Plaćeni troškovi liječenja Bojanu Petričeviću

Bojan Petričević, obratio se Fondu za zdravstveno osiguranje sa zahtjevom za liječenje u inostranstvu, 04. jula i Komisija za upućivanje u inostranstvo odobrila je njegovo liječenje i uputila ga u kliniku Acibadem (Turska), gdje je planirana transplantacija koštane srži, saopšteno je iz Fonda za zdravstveno osiguranje.
FZO: Plaćeni  troškovi liječenja Bojanu Petričeviću
Portal AnalitikaIzvor

- Bojan putuje sjutra, troškove liječenja u punom iznosu, koji će se kretati od 130- 160 hiljada EUR, ili više, snosi Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore. Fond takođe snosi troškove putovanja, za osiguranika i pratioca. Razumijemo i uvažavamo potrebu porodice i prijatelja da se putem medija građanima obraćaju za pomoć, ali smo zbog objektivnog informisanja javnosti u obavezi da objasnimo da novac nije potreban za liječenje, kako su interpretirali pojedini mediji, već za smještaj i boravak pratioca. U ranijem periodu, tačnije do stupanja na snagu Zakona o zdravstvenom osiguranju, 01.02.2016. (S. list CG 6/16), odobravane su i dnevnice, kojima su pratioci pokrivali troškove smještaja i boravka – stoji u saopštenju.

Iz Fonda podsjećaju da se osigurana lica upućuju na liječenje van naše države, na teret sredstava Fonda za zdravstveno osiguranje, ako se liječenje uspješno ne može sprovesti u javnim zdravstvenim ustanovama Crne Gore. Ono na šta Fond želi da ukaže, je da u svim slučajevima gdje su ispunjene pretpostavke za upućivanje na liječenje u inostranstvo, ukupne troškove liječenja, kao i troškove putovanja osiguranika  i njegovgog pratioca snosi Fond za zdravsteno osiguranje.

Javnosti se obratio i Bojan.

“Želim da se zahvalim svima koji mi pruzate veliku podrsku, ne samo finansijsku vec i moralnu koja je mozda i vaznija u ovom trenutku. Takodje, zelim da istaknem veliku zahvalnost crnogorskom fondu koji je preuzeo na sebe placanje kompletnog lijecenja u Istanbulu. Ogromnu zahvalonst dugujem i nacelnici hematologije KBC, doktorici Anki Popovic koja je od prvog dana bila posvecena i profesionalna po pitanju moje bolesti i odlaska na dalje lijecenje u Istanbulu. Moja porodica je uputila javnu molbu za finansijsku pomoc zbog ostalih troskova prevoza, smjestaja i u krajnjem, samog zivota u Turskoj koji nisu mali. Jos jednom, hvala svima na podrsci.”kaže on.

Portal Analitika