Politika

Predskazanje: Mapet šou, dvije godine kasnije

Nakon povratka Demokratskog fronta u crnogorski parlament, nivo komunikacije među poslanicima se znatno snizio a incidenti su se samo ređali – koškanje sa obezbjeđenjenjem, skandiranje “Milo lopove”, verbalni dueli između poslanika DF-a i DPS-a, psovanje… Stoga sukob DF-a i DPS koji se u ponedeljak umalo završio fizičkim obračunom i ne treba da iznenađuje.
Predskazanje: Mapet šou, dvije godine kasnije
Portal AnalitikaIzvor

Interesantno je da se sve ovo dešava  dvije godine nakon,  kako se ispostavilo, proročanskog performansa tadašnjeg  zamjenika generalnog sekretara Skupštine Slobodana Dragovića.

Za one koji ne znaju ili su zaboravili, Dragović je 24. jula 2014. godine u trenutku dok se na plenumu obraćao potpredsjednik Skupštine Branko Radulović, prema kameri okrenuo papir na kojem je pisalo "Mapet šou".

Dragović je nekoliko mjeseci nakon toga podnio  ostavku zbog ispunjenja uslova za starosnu penziju i tom prilikom se zahvalio svima za "dugogodišnje uvažavanje i povjerenje koje mu je ukazano".

Portal Analitika kontaktirao je Dragovića povodom  incidenata koji su se dešavali u posljednje vrijeme ali komentar nijesmo dobili. Dragović je porazgovarao sa našim novinarom, ali nije želio da komentariše dešavanja u parlamentu jer se “povukao iz javnog života”.

Međutim, sa ili bez komentara, Dragovićev “Mapet šou” zapravo se nameće kao predviđanje posljednjih skupštinskih dešavanja.

Potpredsjednik Skupštine Branko Radulović  se tada u svoje, a i u ime svih kolega, izvinio javnosti  i obećao da “taj čovjek neće nikada više sjedeti pored njega dok on predsjedava Skupštinom”.

Dvije godine nakon tog “incidenta” nije poznato da li će se Radulović izviniti za svoje ponašanje i ponašanje svojih kolega koje daleko prevazilazi bilo kakav “Mapet šou”.

B. Knezević

Portal Analitika