Politika

Antena M: Kako će partije na izbore?

U većini partija još nije odlučen način izlaska na oktobarske izbore.
Antena M: Kako će partije na izbore?
Portal AnalitikaIzvor

Socijaldemokrate trenutno razmišljaju isključivo o samostalnom nastupu na oktobarskim izborima, kaže poslanik Damir Šehović. Šehović navodi da su za taj korak potpuno spremni, te da očekuju rezultat kakav su imali na lokalnim izborima u Tivtu.

’’Mi smo prije svih partija odavno prešli na izborni režim rada, formirali smo Centralni operativni izborni štab i očekujemo odličan izborni rezultat. Naravno, formalnu odluku o tome donijećemo odmah po raspisivanju izbora, što se očekuje narednih dana’’, kaže Šehović.

Iz DEMOS-a poručuju da im je cilj – promjena vlasti. Prema riječima funkcionera DEMOS-a Zorana Miljanića, ukoliko bi ozbiljno istraživanje javnog mnjenja pokazalo da će do cilja doći samostalnim nastupom, učinili bi tako. Ako bi pak ankete pokazale da je ostvarenje cilja garantovano ulaskom u koaliciju građanskih partija, spremni su i na to.

’’Što se tiče DEMOS-a, nije najvažniji oblik izlaska na izbore, nego smjena vlasti na oktobarskim izborima’’, izričit je Miljanić.

Podsjećamo, lider URA-e Žarko Rakčević pozvao je prvenstveno DEMOS i SDP na razgovor o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima.

Pozitivna Crna Gora sprema se za samostalan nastup. Goran Tuponja ipak kaže da su otvoreni i za ostale mogućnosti.

’’U svakom slučaju, nećemo unaprijed odbaciti bilo koje razmišljanje, pa ni ono o eventualnom širem nastupu, u cilju ukrupnjavanja političke scene, ali samo ako postoji jedinstvena i jasna poruka građanima’’, ističe Tuponja.

Iz Socijaldemokratske partije poručili su da će o načinu izlaska na izbore obavijestiti javnost kada za to dođe vrijeme, poslije odluka partijskih organa.

Ranije su iz DPS-a saopštili da na izbore idu samostalno, a tako će, prema najavama, u oktobru nastupiti i Demokrate.

Iz Demokratskog fronta prije nekoliko dana saopštili su da će intenzivirati terensku kampanju, iako nijesu sigurni da će izaći na izbore, dok je sa nedavne sjednice Glavnog odbora SNP-a saopšteno da se radi na jačanju partijske infrastrukture, bez konkretne odluke o načinu nastupa na izborima.

 

antenam,net

Portal Analitika