Abiznis

Ovo je novo ime Hypo Alpe Adria Banke!

Novi vlasnik Hypo Alpe Adria Banke, američki investicioni fond Advent International posljednjih mjeseci sprovodi opsežnu pripremu promjene naziva banke, kao i detaljne reorganizacije.
Ovo je novo ime Hypo Alpe Adria Banke!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Promjene se uglavnom tiču brenda i vizuelnog identiteta, ali će doći i do promjene lokacije centrale banke, makar kada je u pitanju Crna Gora.

Već je poznato da novi vlasnik centralu poslovanja u Austriji preseljava iz Klagenfurta u prijestonicu Beč, a portal Bankar.me je već pisao o namjerama HETA Asset Resoulution da proda zgradu u kojoj se trenutno nalazi crnogorska centrala Hypo banke u Podgorici, u Bulevaru Sv Petra Cetinjskog.

Kako portal Bankar.me saznaje, nova lokacija za banku je već izabrana - poslovni centar The Capital Plaza - u koju će se banka useliti već ovog ljeta.

Što se tiče promjene naziva banke, nju je već najavio izvršni direktor Kristof Šoen u intervju u Pobjedi.

Bankar.me ekskluzivno saznaje da je vlasnik za novo ime banke odabaro “ADDIKO BANK“.

Do ove informacije ih je doveo podatak da su u međunarodnim online bazama zaštićenih robnih marki, nedavno registrovani naziv, kao i logotip sa ovim nazivom, a koji su nalaze u vlasništvu bankarske grupacije Hypo Alpe-Adria-Bank AG Klagenfurt.

Bankar.me

Portal Analitika