Zanimljivosti

NOSTRADAMUS O 2016. GODINI: Rusija će svjetski haos dovesti u red, Obama je posljednji predsjednik SAD!

Protekle subote, 2. jula, bila je 450. godišnjica smrti jednog od najpoznatijih proroka, francuskog ljekara, Mišela de Nostradama. Umro je tog 2. jula 1566. sa nepune 63 godine, a svoju smrt je, kao i brojne druge događaje, predvidio.
NOSTRADAMUS O 2016. GODINI: Rusija će svjetski haos dovesti u red, Obama je posljednji predsjednik SAD!
Portal AnalitikaIzvor

Slugi najavio sopstvenu smrt

Dana 17. juna 1566. napisao je testament, a 1. jula pozvao sveštenika. Slugi koji mu je tada služio, rekao je kako ga ujutro više neće vidjeti živog, što se i obistinilo.

Nostradamus je zapravo rođen u jevrejskoj  porodiici koja je, zbog tadašnje inkvizicije, kada je on imao 9 godina, prešla u katoličanstvo. Zbog toga je sahranjen u zidove salonske crkve. Zanimljivo je da je sahranjen uspravno, ali grob su mu uništili sujevjerni vojnici. Ostaci su zatim sahranjeni u drugoj salonskoj Sent Loren, gdje još postoje njegov portret i  grob.

Predvidio tri svjetska rata i ubistva braće Kenedi

Njegova najpoznatija knjiga "Proročanstva" u potpunosti su štampana dvije godine nakon njegove smrti. Ona mu je i donijela svjetsku slavu zbog proročanstava za nekoliko vjekova. Predvidio je, između ostalog, dva svjetska rata i ubistvo triju Kenedija kao i Treći svjetski rat. Pisao je kako će se on 'dogoditi u sedmom mjesecu novog milenijuma napadom na veliki grad' te da će trajati 27 godina.

Preračunato u gregorijanski kalendar, riječ je o septembru, a tada je Al Kaida napala Njujork.

Proročanstva za 2016. godinu

Hoće li se obistiniti ono što je Nostradamus predvidio za 2016. godinu ostaje da se vidi. Donosimo njegova najvažnija proročanstva za ovu godinu.

1. Obama kao "posljednji" predsjednik

Nostradamus je predvidio pobjedu Baraka Obame, prvog tamnoputog predsjednika SAD, u 2013. godini. Ali tvrdi i da će Obama biti posljednji američki predsednik. Tačan smisao te tvrdnje još niko nije objasnio.

2. Neuobičajeno vrijeme

U svojim predviđanjima Nostradamus spominje neobične vremenske prilike te najavljuje intenzivnije prirodne katastrofe i to riječima 'Vidjeće se kako se voda podiže dok će tlo ostati ispod'. Najavljuje li obilne kiše i poplave, ili misli na podizanje nivoa mora zbog globalnog otopljavanja?

3. Čudna poravnanja planeta

Nostradamus takođe spominje neobična poravnanja planeta kao i druge astronomske promjene koje će navodno pokrenuti masivne događaje na Zemlji.

4. Bliski istok će gorjeti

Prema njegovim predviđanjima, Bliski istok biće "potpaljen vatrom".

5. "Goruće kugle"

Za isto područje najavljuje i brojne eksplozije, a Nostradamus kaže kako će "goruće kugle padati s neba". Možda govori o oborenim avionima?

6. Kraj svijeta - po ko zna koji put

Nostradamus je već nekoliko puta, pa tako i za ovu godinu, najavljvao kraj ali do sada se ništa nije obistinilo.

7. Rusija će uspostaviti mir

Nostradamus je u svojoj poslanici predvidio da će sjeverni kralj iz Akuiliona (aluzija na Rusiju) dovesti svjetski haos u red.

24sata.hr


 

Portal Analitika