Ostalo

Međunarodna brdska auto trka "Lovćen 2016" 9. i 10. jula

Međunarodna brdska auto trka "Lovćen 2016" biće održana u sklopu ovogodišnjeg programa "Ljeto u Prijestonici", 9. i 10. jula, uz učešće brojnih automobilista iz Crne Gore i inostranstva.
Međunarodna brdska auto trka "Lovćen 2016" 9. i 10. jula
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Iz kabineta Gradonačelnika Prijestinice Cetinje saopšteno je da se ovogodišnje, 33. izdanje jedne od najprestižnijih trka u regiji, održava pod pokroviteljstvom Prijestonice Cetinje, a u organizaciji Auto moto kluba "Lovćen".

Kako se ističe, trka će biti bodovana i za Centralno - evropsku zonu CEZ na brdskim stazama.

Organizaciju trke, kao i prošle godine, podržala je Svjetska automobilska federacija FIA, i time uvrstila brdsku auto trku na Lovćenu na međunarodnu mapu automobilizma.

Verifikacija vozila planirana je za petak, 8. jul, u subotu će na programu biti treninzi, dok će dan kasnije uslijediti zvanična nadmetanja u svim klasama.

Staza na Lovćenu duga je 12.2 kilometra, i jedna je od najpoznatijih i najzahtjevnijih u širem regionu, pa za sve vozače predstavlja poseban izazov. Staza ima ukupno 165 krivina, a vlasnik rekorda staze je Franjo Kunčer sa vremenom 07:40.504.

Prijestonica Cetinje i AMK Lovćen pozvali su sve ljubitelje automobilizma da posjete predstojeću trku, koja će, kako su kazali, predstavljati istinski sportski spektakl u Crnoj Gori.

Portal Analitika