Abiznis

Zainteresovani da dostave ponude za zakup

Stečajna uprava ulcinjske Solane „Bajo Sekulić“ pozvala je zainteresovane da u narednih 20 dana dostave ponude za zakup imovine tog preduzeća.
Zainteresovani da dostave ponude za zakup
Portal AnalitikaIzvor

U zakup se daje cjelokupni tehničko-tehnološki kompleks preduzeća na period od godinu po početnoj minimalnoj cijeni zakupa od 2,4 hiljade EUR mjesečno, uvećano za porez na dodatu vrijednost (PDV) i pokrivanjem troškova održavanja i zaštite cjelokupne nepokretne i pokretne imovine.

Javno preduzeće Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG) je krajem avgusta prošle godine zaključio ugovor o jednogodišnjem zakupu cjelokupne nepokretne i pokretne imovine Solane.

Zainteresovani ponuđači, domaći i strani građani i preduzeća, imaju obavezu da organizuju proizvodnju i preradu soli na terenima i sa opremom Solane ili obavljanje srodnih djelatnosti koje su kompatibilne prostornim, prirodnim i materijalnim potencijalima kompanije.

Oni imaju obavezu održavanja cjelokupne pokretne i nepokretne imovine, koja je predmet zakupa na svoj teret, kao i da obezbijede neophodna finansijska sredstva za nesmetano obavljanje poslovnog procesa.

U pozivu je navedeno da zainteresovani ponuđači imaju obavezu da otkupe zalihe sirove i upakovane soli, rezervnih djelova i ambalaže i obezbijede stručni kadar za realizaciju poslovno-tehničke saradnje ili zakupa.

Zainteresovani ponuđači moraju imati iskustvo, odnosno reference u solarstvu ili djelatnostima srodnim prostornim, prirodnim i materijalnim potencijalima Solane. Oni treba da dostave i dokaze o obezbjeđenju stručnog kadra i sredstava ili posebne bankarske garancije, neopozive, naplative na prvi poziv, izdate od bonitetne banke, u visini sredstava neophodnih i planiranih za pripremu i realizaciju planiranih aktivnosti, kao i za održavanje imovine koje je predmet ugovora o zakupu.

Ponude se mogu dostavljati na adresu Privrednog suda u Podgorici u narednih 20 dana, a biće otvorene 27. jula u devet sati u kancelariji stečajnog upravnog.

Nakon analize dostavljenih ponuda, stečajni upravnik će donijeti odluku o daljem nastavku pregovora sa izabranim ponuđačem ili o obustavljanju aktivnosti na izboru najboljeg.

Prednost će, kako je saopšteno, imati ponuđač sa većim iskustvom u solarstvu, koji ponudi više finansijskih sredstava za organizaciju i realizaciju poslovnog procesa sa validnim garancijama banke, i koji ponudi veću cijenu zakupa.

U slučaju iste ponude prednost će imati dosadašnji zakupac imovine Solane.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.