Politika

Crnoj Gori sankcije Rusa do 2018.

Produžava se embargo na crnogorske poljoprivredne proizvode, piše u dekretu koji je potpisao ruski predsjednik Vladimir Putin. Naši proizvodi neće moći na rusko tržište do kraja decembra 2017. godine.
Crnoj Gori sankcije Rusa do 2018.
Portal AnalitikaIzvor

“Odluka o restriktivnim mjerama usvojena je prije govoto dvije godine kao čin odmazde zbog sankcija EU i pojedinih drugih zemalja. Sfera naših odnosa se ni na koji način nije popravila”, stoji u saopštenju ruskog premijera Dmitrija Medvedeva.

Podsjetimo, radi se o kontramjerama na sankcije EU koje su uvedene zvaničnoj Moskvi zbog intervencije u Ukrajini, a kojima se i Crna Gora pridružila.

Kako piše u saopštenju, odluka Rusije je motivisana prije svega potrebom da s e stvore bolji i predvidiviji uslovi za ruske poljoprivrednike.

“Stoga, odgovarajuće restriktivne mjere biće uvedene na period od 18 mjeseci, umjesto na šest”.

Osim naše države i članica EU, sankcije se odnose i na Ukrajinu, Albaniju, Lihtenštajn, Australiju, Norvešku, Island i Kanadu.

S druge strane, EU je takođe produžila sankcije protiv Rusije do januara 2017, uprkos protivljenju mnogih zapadnih zvaničnika, piše Rojters.

Antena M

Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A A i ti Rusi
06.07.2016. 17:39

ne znaju za onu "ko tebe kamenom ti njega hlebom".

0
0
E EU+NATO=opstanak CG
06.07.2016. 13:05

Najgore sankcije bi nam bile biti pod Rusima. Ovo je sitna cijena za platiti da bi se jednom konacno nasli na putu ostatka Evrope. Ruska principijelnost je poznata. Nek udare sankcije Grckoj , Italiji i Francuskoj jer su im to prijeteljske drzave. Rusija ima doktrinu maltretiranja malih drzava kroz istoriju.

20
1
G GRAĐANSKI
06.07.2016. 12:36

ŠTO SE TIČE RUSA - NE VIĐELI SE OČIMA! U MAJU SAM BIO 10 DANAH PO EVROPSKOME DIJELU RUSIJE! DALEKO MI KUĆA OD TOGA I TAKVOGA NARODA!

28
1
S Slobodan Gluščević
06.07.2016. 11:49

Što bi se mi stiđeli prevrtljivih i nepouzdanih Rusa?

25
1
B Bodin
06.07.2016. 11:33

Sram nas bilo

2
30
G GRAĐANSKI
06.07.2016. 12:33

POD HITNO PROMIJENI "NADIMAK" - NE BLATI SLAVNO BODINOVO IME! NE MOŽE TO GNJIDA OD TEBE SLAVNOME KRALJU NI UČINJET, ALI ZATO - SRAM TE BILO! P.S. U NJEGOVO DOBA "S" OD SRPSTVA NA OVE BANDE NIJE POSTOJALO, A CRKVA JE BILA KATOLIČKA I VASKOLIKA VLASTELA I VASKOLIKA PUČINA SU BILI KATOLICI, TAKO DA TI SE, I MIMO POBRKANOGA MENTALNOGA SKLOPA - SRBOČETNIŠTVO NIMALO NE UKLAPA UZ BODINA VOJISLAVLJEVIĆA I NJIHOVA STOLJEĆA!

27
2