Politika

Bokeški Forum: Rasformirati "Morsko dobro"

Priča direktora JP “Morsko dobro” Predraga Jelušića da će se haos na crnogorskom primorju vezan za pristaništa plovila riješiti tenderom i davanjem u ruke privatnicima, najobičnija je bajka, u koje ni mala djeca a ni on sam više ne vjeruju. Pritom Jelušić ne želi da prizna da je za isti taj haos odgovorno isključivo “Morsko dobro”, svojim bahatim i maćehinskim odnosom prema obali kojom je dužno da upravlja, a ne da je zloupotrebljava, saopšteno je Portalu Analitika iz Bokeškog Foruma.
Bokeški Forum: Rasformirati "Morsko dobro"
Portal AnalitikaIzvor

-Kako to Opštine i oni koji vode “Morsko dobro” nisu u stanju da riješe taj problem haosa, koji su sami i proizveli? Da li ovim priznaju sopstvenu nesposobnost i nedostatak dobre volje? Je li moguće da Opštine nisu u stanju da same skupe prihod i riješe problem nelegalnog sidrenja?  Na sva ova pitanja Predrag Jelušić zna odgovore, ali neće da ih da, jer bi njima potkrijepio jedinu istinitu priču: da se nastavlja sa pljačkanjem Boke i da će prihod od svega ovoga imati samo tajkuni  bliski vlasti, koji su na račun katastrofalnog i unaprijed smišljenog poslovanja “Morskog dobra” iz dana u dan samo bogatiji. I zato, u ovoj bajci koju nam Jelušić pokušava servirati, “Morsko dobro” nije dobri princ koji će probuditi Boku, već, na žalost, personifikacija zle maćehe Boke i Bokelja-  ističe se u saopštenju.

Bokeški Forum ostaje pri stavu da  JP “Morsko dobro” treba rasformirati i da obalom u okviru svojih granica trebaju da se staraju same Opštine.

-Ovako, ovo javno preduzeće samo nastavlja da služi interesima pojedinaca bliskim vlasti, kojima je do Boke i Bokelja stalo koliko do lanjskog snijega-navedeno je u saopštenju.

Portal Analitika