AMSCG: Povoljni uslovi za vožnju

Uslovi za vožnju su povoljni, a frekvencija vozila umjerena, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.
AMSCG: Povoljni uslovi za vožnju
Portal AnalitikaIzvor

Oni savjetuju izbjegavanje putovanja u najtoplijem dijelu dana.

Na regionalnom putu R-1, dionica Cetinje - Njeguši, zbog radova promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, i obustavljen za sve vrste vozila od osam do deset sati i od 14 do 16 sati.

Od 1. jula do 1. septembra, od 17 do 22 sata, zabranjen je saobraćaj teretnim motornim vozilima čija najveća dozvoljena masa prelazi sedam i po tona. Sabraćaj je zabranjen na djelovima magistralnih puteva Bioče - Kolašin - Mojkovac, Podgorica - Sotonići - Petrovac, granični prelaz Debeli brijeg - Herceg Novi - Kotor - Budva - Bar - granični prelaz Sukobin, Podgorica - Cetinje - Budva.

Zabrana se ne odnosi na vozila sa pravom prvenstva prolaza,vozila za održavanje puteva i ptt instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz betona i asfaltne mase kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Šavnik - Žabljak, na ulazu u Žabljak, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni od sedam do 17 sati, uz povremene prekide ne duže od deset minuta.

Sabraćaj će povremeno biti obustavljen zbog prevoza vjetroturbina na relaciji Luka Bar - Podgorica - Nikšić - Krnovo. Konvoj će pratiti policija.

(Mina) 

Portal Analitika