Politika

Šarančić: Milić odgovoran za cijepanje SNP

Poslanik Socijalističke narodne partije Danko Šarančić, koji se svrstao u redove protivnika lidera partije Srđana Milića, kaže da značajan dio članova glavnog odbora partije smatra da je SNP mogao bolje i više, sa preciznim ciljevima i strategijom kako do tih ciljeva da se dođe.
Šarančić: Milić odgovoran za cijepanje SNP
Portal AnalitikaIzvor

Poslanik Danko Šarančić kaže da je upravo predsjednik partije Srđan Milić kriv za prethodna dva njena cijepanja.

"Odgovornost predsjednika Milića je, za mene, nesporna za dva prethodna cijepanja partije, za činjenicu da trenutno imamo šest poslanika, za činjenicu da je partija bila krajnje nejasno profilisana i pozicionirana po mnogim pitanjima kao što su protesti DF i bojkot parlamenta, učešće u vladi izbornog povjerenja, sporazumi i inicijative, bez jasne i jedinstvene poruke biračima. Identitet partije je doveden u pitanje i takvi trendovi moraju da se zaustave. Hitno, za dobro partije i zbog hiljada iskrenih članova koji su, kako neko reče, volonterski decenijama slijedili naš put, naš program i naše ideje. Ali, o tim i još mnogim temama, raspravljaćemo na organima partije u narednom periodu", rekao je Šarančić u razgovoru za DN.

On smatra da svi članovi SNP, i zadovoljni i nezadovoljni, moraju naći zajednički način kako da osnaže partiju i daju joj novi vjetar u leđa pred najavljene oktobarske izbore.

"Biti nezadovoljan, ne znači rušiti sopstvenu kuću ili sjeći granu na kojoj sjediš. Ali niko u partiji ne smije da "ućutkava" one koji smatraju da se može i bolje i više i koji ukazuju na odgovornost, nekoga, makar taj neko bio i predsjednik. To nije put ni način kako se vodi jedna ozbiljna, demokratska politička organizacija, kakva je SNP. Niko ne smije biti iznad, niti iko smije biti važniji od partije, bio on neki "moćni pojedinac", član GO, poslanik ili sam predsjednik. Niko. Ukazujemo na neke stvari sada, na vrijeme, jer poslije izbora može biti kasno. Neka svako shvati kako misli da treba, što bi se reklo pametnome dosta", ističe poslanik SNP.

Tvrdi da je nezahvalno prognozirati dalja dešavanja u SNP, ali napominje da podjele unutar partije nijesu nešto što bi trebalo da zabrine bilo kog iskrenog esenpeovca.

Ipak, dodaje da su partiji neophodne promjene, od vrha pa po vertikali dalje.

"Počevši od predsjednika najvećeg partijskog organa između dva kongresa. Koga bih volio da vidim na čelu SNP-a i zbog čega, tada sam, takođe, rekao i partiji i Vama iz medija. Nemam razloga da to sakrivam od bilo koga, to je moj stav i spreman sam u svakom trenutku da ga argumentovano branim. Mislim da je tako bolje za SNP. Te promjene su potrebne prije oktobarskih izbora. Nepotrebno je suditi kapetanu broda kad a se brod zajedno sa putnicima nađe na dnu. Smatram da sve sporne stvari, kako u životu, tako i u politici, treba rješavati na vrijeme. Ništa ne vrijedi izgubiti bitku i vojsku, a sačuvati samo generale, ma koliko oni vrijedni i pametni bili", zaključio je Šarančić.

Dnevne novine

Portal Analitika