Politika

Počelo sa radom tijelo za praćenje implementacije izbornog procesa

Konstitutivna sjednica Koordinacionog tijela za praćenje implementacije izbornog procesa, kojim je predsjedavao ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović, održana je danas, čime je zvanično počeo rad tima formiranog u cilju podizanja povjerenja i stvaranja preduslova za održavanje slobodnih i fer izbora.
Počelo sa radom tijelo za praćenje implementacije izbornog procesa
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, prvi susret članova Koordinacionog tima bio je prilika da se utvrdi okvirni plan i dinamika rada u cilju postizanja što efikasnijih rezultata.

Utorak je određen kao dan kojim će se Koordinaciono tijelo sastajati i raspravljati o najavljenim temama u vezi sa izbornim zakonodavstvom, a kako bi se što prije uspostavio kontinuitet u radu, na sastanku je dogovoreno da predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova u što kraćem roku pripreme izvještaje o radu Radne grupe nadležne za izborno zakonodavstvo, koju su prethodno činili predstavnici MUP-a, i iste dostave članovima novog Koordinacionog tijela.

Predstavnici MUP-a u Koordinacionom tijelu takođe su zaduženi da do kraja radne sedmice pripreme i dostave odgovore na pitanja inicirana od strane članova tima.

- Na sjednici je zajednički ocijenjeno da je formiranjem ovakvog jednog tijela napravljen pozitivan iskorak, koji bi trebalo da doprinese većoj transparentnosti institucija i povećanju povjerenja građana u izborni proces – navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Portal Analitika