Crna hronika

Krivična prijava protiv dva carinika: Omogućili nedozvoljenu trgovinu

Crnogorska policija podnijela je juče krivičnu prijavu protiv dva carinika zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.
Krivična prijava protiv dva carinika: Omogućili nedozvoljenu trgovinu
Portal AnalitikaIzvor

Službenici Uprave carina B.B. (32) i N.G. (34) iz Berana su počinili ovo krivično djelo 17. decembra 2015. godine na Graničnom prelazu Dračenovac.

"Oni su pregledom putničkog motornog vozila marke "Mercedes”, beogradskih registarskih oznaka, kojim je upravljao I.M. iz Novog Pazara, skinuli carinska obilježja Republike Srbije, i propustili da izvrše službenu radnju koju su bili dužni da izvrše u skladu sa carinskim zakonom, tj. da stave crnogorske plombe na tovarnom dijelu kombi vozila, čime su I.M. omogućili da izvrši krivično djelo nedozvoljena trgovina robe koja nije carinjena u iznosu od 6,067,10 eura koju je unio u tovarni dio vozila na pravcu kretanja od GP Dračenovac do Bijelog Polja, čime su se stekli elementi bića krivičnog djela zloupotreba službenog položaja koje se carinicima stavlja na teret", kazali su u Upravi policije.

Službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje su oduzeli nelegalno uvezenu robu prilikom kontrole ovog vozila.

O događaju je obaviješten Osnovni državni tužilac u Rožajama, koji je naložio da mu se I.M. privede na dalju nadležnost uz krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Protiv B.B. i N.G. nadležnom tužiocu u Rožajama je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Foto: rtv.rs

Portal Analitika