Društvo

Preminuo novinar Radivoje Rabrenović

Novinar Radivoje Beli Rabrenović preminuo je jutros u 81. godini.
Preminuo novinar Radivoje Rabrenović
Portal AnalitikaIzvor

Rabrenović je rođen 1935. godine u Bijelom Polju. Studirao je romanistiku na fakultetu u Beogradu, a specijalizirao je u Parizu. Radio je kao novinar u Radio Titogradu, Pobjedi,, zatim Izvršnom veću Srbije. Karijeru je nastavio u TV Beograd, pa TV Crne Gore. Bio je dopisnik JRT iz Moskve.

“Radivoje Rabrenović pripada generaciji novinara koja  je  profesiju i čojstvo dovodila u istu ravan.  Dobar čovjek, dobar novinar, dobar profesionalac, briljantnog i širokog duha, čovjek koji je prijateljski znao da pruži ruku svim ljudima. 

Iz njegovog pera, iz njegovog mikrofona, iz njegovih reportaža, iz njegovih izvještaja,  uvijek je zračio putokaz  za naprijed, putokaz  ka boljem. Njegove kritike bile  su kritike  u cilju popravljanja stanja , a ne kritizerstva. 

Radivoje Rabrenović je ostavio trag i kao profesor i kao novinar. U svakom  slučaju,  njegovim odlaskom iz života, ostaje uskraćena profesija, ostaju uskraćeni ljudi  koji  su ga znali i poznavali,” kazao je novinar i publicista Radomir Perišić.

Sahrana Radivoja Belog Rabrenovića obaviće se sjutra u 14 časova na gradskom groblju u Nikoljcu. (rtcg)

Portal Analitika