Društvo

Reagovanje ZZZCG: Nije bilo zloupotrebe u radnom angažmanu Jelića

U radnom angažmanu Zorana Jelića nije bilo zloupotrebe i njegova poslanička zarada umanjivana je za iznos plate u Zavodu za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG), saopšteno je iz te institucije.
Reagovanje ZZZCG: Nije bilo zloupotrebe u radnom angažmanu Jelića
Portal AnalitikaIzvor

Direktor ZZZCG-a, Rade Milošević, podnio je Vrhovnom državnu tužilaštvu krivičnu prijavu protiv bivše direktorice te institucije, Vukice Jelić, zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj.

Milošević je podnio krivičnu prijavu i protiv njenog supruga, poslanika Demokratske partije socijalista, Zorana Jelića, zbog sumnje da nije dolazio na posao šest mjeseci ove godine tokom kojih je, kako je rekao Milošević, uredno primao platu.

Pomoćnik direktora ZZZCG Danilo Vojinović je saopštio u reagovanju da je Jelić profesionalni poslanik i nije zaposlen u ZZZCG.

''U prethodne četiri godine Jelić je bio raspoređen na poslovima službanika u ZZZCG, a u cijelom periodu je obavljao i dužnost poslanika, u skladu sa Zakonom'', kaže se u reagovanju Vojinovića.

On smatra da nije bilo nikakve zloupotrebe u ovom radnom angažmanu Jelića, što se, kako navodi, može vidjeti iz činjenice da mu je poslanička plata umanjivana za iznos zarade u ZZZCG.

''To mogu potvrditi akta iz Zavoda i Skupštine, a može se vidjeti i iz javno prezentiranih podataka iz imovinskog kartona'', kazao je Vojinović, koji je pomoćnik direktora ZZZCG u Sektoru za razvoj ljudskih resursa, koordinaciju i praćenje procesa rada.

On je rekao da nije tačno da Jelić nije dolazio na posao u Zavod.

''Naravno da jeste. Svoje radne zadatke obavljao je sa tehnologijom rada institucije. Kao veliki poznavalac prilika i odnosa na tržištu rada veoma je bio aktivan u Zavodu, kada su to dozvoljavale njegove obaveze poslanika, pa su se usklađivali radno vrijeme i radni zadaci'', kazao je Vojinović.

On je naveo da Jelić nije imao obavezu da upisuje prisustvo na poslu, što nije ni propisano Zakonom.

''Mada, u ZZZCG je bila praksa vođenja evidencije prisustva službenika, što se nije odnosilo na Jelića, zbog brojnih obaveza i značaja posla koji je obavljao u Skupštini i njenim radnim tijelima'', rekao je Vojinović.

On je poručio da o angažmanu Jelića u Skupštini može posvjedočiti ukupna crnogorska javnost.

Portal Analitika