Politika

Medojević: SAD i EU tolerišu pljačkanje malih, nesrećnih država

Nakon sramotne nagodbe Specijalnog tužilaštva, Mila Đukanovića i Svetozara Marovića, uz odobrenje Ambasade SAD, svim slobodnim građanima ove zemlje, je postalo jasno da međunarodona zajednica, prije svih SAD i EU, odobravaju i tolerišu pljačkanje malih, nesrećnih država, sve dok režimi bespogovorno štite interese velikih sila, saopštio je lider PzP-a i član predsjedništva DF-a Nebojša Medojević.
 Medojević: SAD i EU tolerišu pljačkanje malih, nesrećnih država
Portal AnalitikaIzvor
On navodi da je Svetozar Marović priznao da je šef kriminalne roganizacije, koja je oštetila Budvu i Crnu Goru za 450 mil EUR, kao Potpredsjednik DPS , zloupotrebljavajući političku moć i uticaj, svjesno kršeći zakone i vršeći najteža krivična djela.  
 
- Da je to uradio potredsjednik Demokratske ili Republikanske stranke u SAD, zbog priznanja krivice, umjesto doživotne robije, dobio bi 40 godina strogog zatvora, zbog društvene opasnosti krivičnog djela i zbog preventivne poruke drugim državnim funkcionerima da funkcije vrše u ime nardoa i za dobrobit naroda i države, a ne za lično bogaćenje. Odluka tužilaštva i sudova, da se, kao šefu kriminalne organizacije ukine pritvor i da mu se omogući da, iskoristi pokradeni novac od gradjana , da sebi pribavi lažnu ljekarsku dokumentaciju koja će ga osloboditi izvršenja, i onako smiješne zatvorske kazne, smrtni je udarac pravnoj državi Crnoj Gori i  samoj pravdi - stoji u saopštenju.
 
Medojević navodi da sirotinja koju policija uhvati u posjedi 0.3 grama kokaina i 1,29 grama marihuane , dobije dvije godine i tri mjeseca robije, a Svetozar Marović i njegov sin, inače član njegove kriminalne organizacije, šetaju se slobodno Budvom, sa telohraniteljima i sa osmjehom pokazuju da je kriminal, pljačka u Crnoj Gori isplativ i društveno prihvatljiv „biznis“.
 
- Marovići, koji su priznali da su teški kriminalci, slobodno se šetaju Budvom i šalju poruku crnogorskoj sirotinji , da su oni pripadnici više rase „državnih lopova“ za koje ne važe zakoni ove zemlje. Slučaj Marović je najbolji dokaz tvrdnje DF, da su korupcija i kriminal, politički fenomen, koji se slučajno odvija u krivično pravnoj oblasti i da je jedina efikasna borba protiv toga smjena korumpiranog režima Djukanovića, pomognutog sa lažnom opozicijom koja samo želi da postane dio boelsnog sistema i da ostvari lične koristi , a ne da mijenja sistem, koji unistava narod i državu. Slavodobitno šepurenje Marovića po Budvi je još jedan šamar pravdi, pravu i državi Crnoj Gori - navodi se u saopštenju.
 
DF, kako je kazao Medojević, poziva sve gradjane Crne Gore, žedne pravde i slobode, da snažno podrže jedini politički projekat koji nudi temeljne promjene u Crnoj Gori, hapšenje svih lopova, i oduzimanje pokradene imovine svih funkcionera DPS i sa njima povezanih pravnih i fizičkih lica u zemlji i inostranstvu. 
 
- DF još jednom upozorava Vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića i Specijlanog državnog tužioca Katnića, na okolnosti druge optužnice po kojoj je šef kriminalne organizacije u Budvi, Svetozar marović platio 800.000 EUR Mujovicu da podmiti nekog u tužilaštvu i sudovima da dobije povoljan status. Marović je dobio više nego povoljan status, pa će neko morati , jednom da odgovara na pitanje , kako? DF poziva Ambasadau SAD i EU da ne podržavaju korupciju i politički uticaj mafije na državnu politiku Crne Gore, jer time ne pomažu demokratiju i stabilnost u Crnoj Gori, već direktno rade protiv interesa gradjana i države Crne Gore - rekao je Medojević.
Portal Analitika