Protokol

Vujanović: Širok prostor za unapređenje saradnje sa Norveškom

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas Borge Brende, ministra vanjskih poslova Kraljevine Norveške.
Vujanović: Širok prostor za unapređenje saradnje sa Norveškom
Portal AnalitikaIzvor

Vujanović je je iskazao veliko poštovanje Norveškoj za jasnu i snažnu podršku članstvu Crne Gore u NATO, uz očekivanje što skorije verifikacije Pristupnog protokola u norveškom Parlamentu. Ukazao je na značaj NATO integracija za Crnu Goru, za region i za sam NATO, kao i za proces ubrzanja evropskih integracija Crne Gore.

- Predsjednik je iznio zadovoljstvo sadržajnim i bilateralnim odnosima u svim oblastima i posebno za podršku i pomoć brojnim opštinskim i državnim projektima. Ocijenio je da postoji širok prostor za unapređenje saradnje u svim oblastima, a posebno u sferi ekonomije, ukazujući spremnost Crne Gore da se taj prostor maksimalno iskoristi – saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Brende je uputio čestitku povodom desetogodišnjice nezavisnosti Crne Gore, navodeći da je Norveška partner na koga se možemo osloniti u procesu NATO integracija i bilateralnoj saradnji. Saopštio je i očekivanje korišćenja dobrih mogućnosti unapređenja saradnje i spremnost Norveške da ubrza i ojača tu saradnju.

Portal Analitika