Politika

STANIŠIĆ: Nijesam provokator, DF preselio ulicu u parlament

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Obrad Mišo Stanišić, kazao je da mu je žao zbog jučerašnjeg incidenta u parlamentu sa poslanicima Demokratskog fronta (DF), ali da niko ne može da mu kaže da je provokator.
 STANIŠIĆ: Nijesam provokator, DF preselio ulicu u parlament
Portal AnalitikaIzvor

Iz DF-a su juče, nakon verbalnog sukoba sa poslanicima DPS-a koji se umalo završio fizičkim obračunom, saopštili da je očigledno da su pojedini poslanici DPS-a zaduženi da "provokacijama i iznošenjem neistina izazivaju incident u parlamentu".

Stanišić, sa druge strane, smatra da je DF uspio u namjeri da ulicu preseli u zgradu Skupštine.

“Oni se u Skupštini najmanje bave onim što je na dnevnom redu. Imaju svoj performans, bave se svojim kabareom i smatram da je to neprimjereno. Preselili su ulicu u parlament. Čast izuzecima, ali ponašaju se gore nego na ulici”, rekao je Stanišić za Portal Analitika.

Poslanik DPS-a je kazao da je jučerašnje dešavanje u parlamentu najmanje izazvano njegovom krivicom.

“Niko ne može da mi kaže da sam provokator. Nijesam juče uopšte polemisao sa ljudima koji su brutalno krenuli prema meni, dok su ih drugi hvatali i zadržavali. Ja sam to komentarisao sa ljudima sa kojima imam korektnu saradnju na plenumu i izvan plenuma. Rekao sam samo da su neki čelnici DF-a bili pod maskama na protestima”, podsjetio je Stanišić.

Iako su ga poslanici Fronta proglasili za glavnog provokatora, Stanišić tvrdi da video snimci sve pokazuju.

“Ljudi su bili pod maskama - kakve su nije ni bitno. Nijesam tražio da bilo ko obajvljuje to”, rekao je poslanik DPS-a.

Govoreći o uvredama koje je na njegov račun uputio potpredsjednik parlamenta Branko Radulović, Stanišić je kazao da one "najviše govore o njemu".

“Nikad  nikome nijesam dirao porodicu u parlamentu. Žao mi je što se to desilo, ali treba da žale i oni koji su to izazvali. Ničim nijesam htio da komuniciram, posebno ne sa čovjekom koji je uvrijedo mene i moju porodicu. Ono što je pričao juče u Skupštini, pričao je i na ulici. To mu nikad neću oprosotiti, ali neću dozvoliti da to rješavam u parlamantu”, poručio je Stanišić.

B.K.

Portal Analitika