Fudbal

Berluskoni potvrdio: Milan prodat, 400.000.000 eura za pojačanja!

Silvio Berluskoni je danas izašao iz bolnice poslije operacije srca. Kratko se zadržao pred novinarima i potvrdio: „Prodao sam Milan“.
Berluskoni potvrdio: Milan prodat, 400.000.000 eura za pojačanja!
Portal AnalitikaIzvor

Italijanski mediji javljaju da će sporazum u zvaničnom preuzimanju Milan od strane kineskog konglomerata biti potpisan 12. jula. Berluskoni je dugo odolijevao, trgovao, zavlačio buduće kupce, ali je na kraju uspio da digne cijenu. Iako u najgorem periodu u posljednjih 30 godina klupske istorije, Milan će biti prodat po paprenoj cijeni jer će Kinezi u naredne tri godine morati da plate oko milijardu eura za sve što je Berluskoni tražio.

Najuspješniji gazda u istoriji fudbala je konačno morao da prizna da je vrijeme za novu eru u Milanu.

„Ostavljam Milan u rukama onih koji mogu da ga lansiraju u sam vrh italijanskog, evropskog i svjetskog fudbala. Zahtijevao sam da novi vlasnici u naredne dvije godina investiraju minimum 400.000.000 eura u pojačanja. Bio sam dobar predsjednik 26 godina, ukupno 30 godina sam upravljao Milanom, ali u prethodne četiri nijesam bio na dotadašnjem nivou i shvatio sam da je vrijeme za prodaju“, rekao je Berluskoni po izlasku iz bolnice.

Čeka se da Milan i zvanično pređe u ruke Kineza i da krene sa dovođenjem pojačanja. Hrvatski reprezentativci Marko Pjaca i Mateo Kovačić su prva tura pojačanja koja bi trebalo da stignu na San Siro. 

Argentinski vezista Leandro Paredes iz Rome koji je blistao na pozajmici u Empoliju prethodne sezone je jedna od želja. Milan ima dobre odnose sa Romom i može da prestigne Zenit koji nudi 15.000.000 eura za Argentinca. Takođe, moguć je i dolazak Franka Vaskeza iz Palerma koji je već dugo vremena na vrhu Galijanijeve liste želja. Na kraju, kao hitno pojačanje u odbrani se najavljuje dolazak Matea Musakija iz Viljareala.

Portal Analitika