Zabava

Ceca mlati lovu od novog albuma

Novi album Svetlane Ražnatović pregledan je preko 36 miliona puta, a po svakom milionu srpska zvijezda je zaradila oko 600 eura
Ceca mlati lovu od novog albuma
Portal AnalitikaIzvor

Pjevačica Ceca Ražnatović je zaradila čak 20.000 eura za samo nedelju dana i to od pregleda na Jutjubu! Njenih 11 pjesama sa novog albuma "Autogram" pregledano je čak 36 miliona puta. Za svaki milion Svetlana je inkasirala najmanje 600 eura.

- Pjevači više ne zarađuju od prodaje CD-ova već od pregleda na Jutjubu. To zavisi od toga iz koje zemlje se klipovi pregledaju. Manje se plaćaju pregledi iz Evrope, dok se više vrijednuju oni iz Amerike, Australije. Ceca je do sada zaradila sigurno oko 10.000 eura, ako ne i više. Album je tek izašao, tako da će se ta cifra sigurno znatno povećati - kaže za Informer poznati producent koji je dobro upućen u dešavanja na srpskoj estradnoj sceni.

On tvrdi da je Ražnatovićeva jedna od retkih zvijezda koja može da zaradi i od prodaje CD-ova.

- Diskografija je mrtva, zato pjevači danas uglavnom objavljuju samo singlove jer im se ne isplati da snimaju po desetak pjesama. Mislim da još jedino Ceca može neku lovu da uzme od prodaje albuma. Ona proda između 50.000 i 70.000 diskova. To je mnogo manje nego nekada, a opet značajno više od toga koliko CD-ova danas prodaju njene kolege. Jedan njen disk košta 500 dinara, ali ne idu sve pare njoj. Mora da se plati štampa, distribucija, porez - objašnjava naš izvor.

 

informer.rs

Portal Analitika