Društvo

U KLINIČKOM: Na pregled čeka 1.300 pacijenata

Na listama čekanja u Kliničkom centru Cme Gore (KCCG) ovog mjeseca je 1.299 pacijenata, što je upola manje nego u julu prošle godine, ali svega 161 manje nego u avgustu 2015. kada se na listama čekanja KCCG nalazilo 1.138 pacijenata.
U KLINIČKOM: Na pregled čeka 1.300 pacijenata
Portal AnalitikaIzvor

Iako iz KCCG napominju da su liste čekanja u toj zdravstvenoj ustanovi najmanje u regionu one se u posljednjih godinu nijesu znatno smanjile.

Uvidom u liste čekanja s četiri klinike KCCG, može se zaključiti da najviše pacijenata, njih 340, čeka na dijagnostičke procedure na Klinici za očne bolesti, na scintigrafiju skeleta čeka 271, na spisku Centra za kardiohirurgiju Klinike za bolesti srca nalazi se 190, a Klinike za ortopediju i traumatologiju 112 pacijenata.

Na listi čekanja Centra za kardiologiju Klinike za bolesti srca nalaze se ukupno 63 pacijenta i to na spisku Centra za elektronsku kontrolu pejsmejkera i elektrofiziologiju srca implantacije ICD deset, Centra za elektronsku kontrolu pejsmejkera i elektrofiziologiju srca ugradnje pejsmejkera 31, Centra za elektronsku kontrolu pejsmejkera i elektrofiziologiju srca implantacije CRT 15 i Centra za elektronsku kontrolu pejsmejkera i elektrofiziologiju srca implantacije CRT-D sedam.

Iako iz KCCG tvrde da ažurirane liste čekanja za dijagnostičke procedure i operativne zahvate objavljuju početkom svakog mjeseca na sajtu te zdravstvene ustanove, liste čekanja Centra za kardiologiju Klinike za bolesti srca za jul za HDO, lista EF i RF ablacije, te 3D ablacije juče nije bila dostupna.

Na listi čekanja Klinike za onkologiju i radio-terapiju nalazi se ukupno 99 pacijenata od kojih na ambulantni pregled čeka 55, na zračenje dojke 25, a na hospitalizaciju 19 pacijenata.

Na Odjeljenju za nuklearnu medicinu Klinike za onkologiju i radioterapiju najduže se čeka na scintigrafiju, odnosno snimanje skeleta koje čeka 271 pacijent, slijede scintigrafija štitaste žlijezde koju čeka 94, dinamsku scintigrafiju bubrega čeka 37, statičku scintigrafiju bubrega 36, scintigrafiju paraštitastih žlijezda 30, scintigrafiju pljuvačnih žlijezda čeka 17, a scintigrafiju pluća osam pacijenata. Na listi za “Blood pool” jetre nalaze se dva pacijenta.

[ Izvor: Dnevne novine ]

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
K KOD DOKTORA SE NE CEKA
05.07.2016. 11:51

VAZDA JE BILOtako u onu JUGOSLAVIJU ---nije se CEKALO KOD DOKTORA.TO JE SERVIS dje nema CEKANJA ZDRASTVO NAM JE KAO DEBI GOLD KARTICA a SVI GA JEDNAKO PLACAMO ali ga svi ne koristomo jednako ka ovi sa GOLD KARTICAMA,,,,,,,koji osim posebnih popusta u zemlji inostranstvu, pruža mogućnost korišćenja ekskluzivnih biznis klubova u okviru aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu, na Aerodromu u Sarajevu i „Vienna International Airport“ u Beču. Korisnici MasterCard Gold kartice imaju i posebnu mogućnost besplatnog podizanja novca na bankomatima svih banaka u Crnoj Gori, kao i NLB

0
0