Društvo

ŠEGRT: Tematika o zaradama zaposlenih u zdravstvu nije na dnevnom redu

Tematika o zaradama zaposlenih u zdravstvu nije na dnevnom redu vladinih komisija, kazao je ministar zdravlja Budimir Šegrt.
ŠEGRT: Tematika o zaradama zaposlenih u zdravstvu nije na dnevnom redu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- S obzirom na to da je meni kao ministru zdravlja dužnost i obaveza da obavljajući ovu funkciju komentarišem zvanično, sa odgovornošću i na nivou zvanične dokumentacije provjerio sam na sajtu vladinih komisija čiji je sastanak sjutra - ta tematika nije na dnevnom redu. Takođe, smatram da se podrazumijeva da bih ja prihvatio veliku neodgovornost ako bih komentarisao novinske navode o jednoj tako važnoj temi - kazao je Šegrt.

- Ono što je nesporno, počev od mene personalno kao ljekara koji je proveo 35 godina u državnom zdravstvenom sistemu, a sad u Vladi u funkciji zdravstva, jeste da je moje opredjeljenje da se na svaki mogući način u granicama ekonomskog potencijala države trudim da zdravstvenim radnicima podignem materijalni status. Kao što je javnosti i poznato, prvoga dana stupanja u mandat ministra zdravlja ja sam takvu izjavu i dao - kazao je Šegrt.

Raduje ga saznanje, ukoliko su tačni medijski navodi, da ima još raspoloženja i razmišljanja u istom duhu u kojem je i sam govorio.

- Ministarstvo zdravlja i ja lično bićemo dobri sagovornici u duhu maksimalnog povećanja standarda zdravstvenih radnika u Crnoj Gori - zaključio je Šegrt.

Portal Analitika