Politika

TANASIJEVIĆ: Neki poslanici DF-a pokazali nedostatak tolerancije

Današnji incident u Skupštini pokazao je nedostatak tolerancije i smisla za kulturu dijaloga i različitost mišljenja nekih poslanika Demokratskog fronta (DF), smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).
TANASIJEVIĆ: Neki poslanici DF-a pokazali nedostatak tolerancije
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Poslanica DPS-a Branka Tanasijević kazala je da je u parlamentu eksponirana ogromna doza netrpeljivosti za tuđe mišljenje i da su korišćeni uvredljivi izrazi koji nijesu u skladu sa Poslovnikom.

„Današnji incident u Skupštini pokazao je nedostatak tolerancije i smisla za kulturu dijaloga i različitost mišljenja koje su pokazali neki poslanici DF“, saopštila je Tanasijević na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da je danas prekršen i Etički kodeks, čime je ugrožen ugled insitucije.

„Smatramo da će javnost osuditi ovakvo ponašanje, jer njihov sud ima najveću težinu, pogotovo za predstavnike građana“, navela je Tanasijević.

Ona je poručila da DPS poziva sve političke subjekte na političku odgovornost, vraćanje dostojanstva, dijaloga i tolerancije u crnogorski parlament.

„Po tome je crnogorski parlament prepoznat, ne samo u Crnoj Gori, nego i u regionu i šire. To je dužnost prema građanima Crne Gore“, dodala je Tanasijević.

Ona tvrdi da je najmanje danas kriv poslanik DPS-a, Obrad Mišo Stanišić.

“Pogledajte snimak. On je danas dobio kvalifikative kakve ne pamtim da su se ikad desile u parlamentu", kazala je Tanasijević.

Prema njenim riječima, svako ko napravi verbalni, ili neki drugi incident u Skupštini, mora se izviniti.

“Ali, kao neko ko je objektivno sagledao ovu situaciju, danas bi najmanje Stanišić trebao da se izvini”, saopštila je Tanasijević.

Ona je kazala da očekuje da će se veliki broj poslanika DF-a izviniti, ne samo poslanicima i Skupštini, nego i građanima.

Potpredsjednik Skupštine, Suljo Mustafić naveo je da su poslanici DF-a prekršili Poslovnik i ocijenio da je nedopustivo da se to dešava.

Kako je kazao, zbog toga je zatražio sjednicu Kolegijuma što prije.

„Ne želim ni na koji način da doprinosi podizanju tenzija, nisam to radio ni u sali, niti bih to ikad uradi. U parlamentu se svi moramo ponašati primjereno. Oni koji vrijeđaju, to je njihov obraz i ogledalo i govori najviše o njima“, rekao je Mustafić novinarima u parlamentu.

Mina 

Foto: CdM

Portal Analitika