Društvo

UDG: Ispraćaj studenata učesnika OI, Univerzijade i Svjetskog prvenstva u karateu

Na UDG-ju je, tradicionalno, 4. jula počela nastava za novoupisanu generaciju studenata. Okupljanje je počelo na Univerzitetu, nakon čega je uslijedio odlazak na Ivanova korita i trka do vrha Lovćena, gdje je održan prvi čas.
UDG: Ispraćaj studenata učesnika OI, Univerzijade i Svjetskog prvenstva u karateu
Portal AnalitikaIzvor

Ono što je ovogodišnji početak nastave učinilo specifičnim jeste ispraćaj studenata UDG koji su učesnici Olimpijskih igara u Riu (11), Univerzijade studenata Evrope u Rijeci (10) i Svjetskog prvenstva u karateu (7). Zahvaljujući njima, odnedavno se na zgradi UDG viori olimpijska zastava, a UDG studenti će se takmičiti u četiri različita olimpijska sporta (rukomet, vaterpolo, jedriličarstvo i džudo). UDG sa ponosom ističe da je Univerzitet sportista i da u granicama svojih mogućnosti sportistima i finansijski i organizaciono približava studije.

Sa UDG ističu da su ponosni na njih, ne samo kao na sportiste, već i kao na vrlo odgovorne i uspješne studente. Dodatno,  naglašeno je da će im UDG pomoći da poslije uspješne sportske karijere nastave i uspješnu poslovnu karijeru.

Rektor UDG, prof. dr Veselin Vukotić je izjavio da studenti UDG i na Olimpijadi, i na Univerzijadi i na Svjetskom prvenstvu, nijesu samo ambasadori Crne Gore, već i UDG, čime doprinose viziji  UDG, kao novog i kreativnog Univerziteta, već prepoznatog i priznatog ne samo u našem regionu, i sve više umreženog sa univerzitetima sa svih kontinenata.

Predsjednik Olimpijskog komiteta, gospodin Duško Simonović je izjavio da je organizovanje ovog događaja lijep gest iz više razloga. On je pozdravio podizanje olimpijske zastave koja će se na zgradi UDG vioriti do kraja Olimpijskih igara. Poručio je studentim da skupe navijačku energiju koja će svima biti potrebna.

U ime rukometašica, obratila se Katarina Bulatović koja se zahvalila UDG na organizaciji ovog događaja i na tome što je UDG uz njih ne samo kada osvajaju medalje. Takođe, zahvalila se rektoru Vukotiću što ih je svojim govorom nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu motivisao i doprinio uspjesima koje su kasnije ostvarile.

Svim prisutnima su se preko skype-a obratili Milivoj Dukić, jedriličar, koji je na pripremama u Splitu i Srđan Mrvaljević, džudista, koji je na pripremama u Barseloni.

Događaju su, pored studenata i zaposlenih na UDG, prisustvovali svi učesnici gore navedenih takimičenja kojima su sportske obaveze to dozvolile, kao i istaknuti sportski radnici i novinari.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.