Politika

Vujanović čestitao Ramazanski Bajram

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović čestitao je veliki islamski praznik Ramazanski Bajram, svim građanima i građankama islamske vjeroispovijesti, starješinstvu i Rifatu Fejziću Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori.
Vujanović čestitao Ramazanski Bajram
Portal AnalitikaIzvor

 „Neka uzvišeni dani mjeseca Ramazana svima koji ga slave donesu radost i unesu vjeru da je poštovanje temeljnih ljudskih vrijednosti univerzalno dobro i opšti cilj, kojemu svi težimo.

Neka plemenita simbolika odricanja bude podsticaj radosti darivanja, praštanja i prijateljstva. Prepoznajmo put zbližavanja, ljubavi i zajedništva, kao trajno dobro i vječni cilj Crne Gore i njenog multietničkog i multikonfesionalnog trajanja.

U to ime još jednom Vam najsrdačnije čestitam praznik Ramazanski Bajram”, kaže se u čestitki predsjednika Vujanovića.

I Predsjednik Vlade čestitao reisu i građanima islamske vjere Ramazanski Bajram
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović čestitao je Ramazanski Bajrama poglavaru Islamske zajednice u Crnoj Gori reisu Rifatu ef. Fejziću i svim građanima islamske vjere poželjevši im da praznične dane provedu u miru, slozi i radosti.
„Praznični dani upućuju na uzvišene poruke islamske vjere, u čijoj su suštini uzajamno uvažavanje, ideje suživota i jednakosti među ljudima. Ramazan Bajram afirmiše neprolazne vrijednosti poput čovjekoljublja, saosjećajnosti i dobrote. Utkane u temelje vaše vjere, te vrijednosti su potrebne danas kada svi treba da se okupljamo kako bismo očuvali i unapređivali ključne civilizacijske tekovine. Posvećenost takvim idejama podrazumijeva punu zaštitu i razvoj svih posebnosti. Stoga su etničke, kulturne, vjerske i druge raznolikosti, multietnički i multikonfesionalni sklad najveće bogatstvo Crne Gore“ – navodi se i čestitki predsjednika Vlade Mila Đukanovića upućenoj poglavaru Islamske zajednice u Crnoj Gori reisu Rifatu ef. Fejziću.
Premijer navodi da je ovo prilika da se podsjetimo značajnog doprinosa koji su pripadnici Islamske zajednice pružili demokratizaciji Crne Gore.
„Uz zahvalnost na tim naporima, želim Vam da praznik obilježite dostojanstveno, kako i priliči ljudima koji u kontinuitetu rade na promociji multikulturne Crne Gore“ – zaključuje se u čestitki predsjednika Vlade.
Praznik je čestitao i Ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović.
Portal Analitika