Region

Drakonske kazne za kapanje iz klime

Klima -uređaji zbog visokih dnevnih temperatura u Beogradu rade i danju i noću! Ipak, nemarne vlasnike rashladnih uređaja ugođaj bi mogao skupo da košta ukoliko je crijevo sa kondenzovanom vodom izvedeno direktno na trotoar. I dok pojedince kazna može stajati 5.000 dinara, na račun firme može da stigne prekršajni nalog sa cijelih 25.000 dinara ( 1 EUR= 123 dinara).
Drakonske  kazne za kapanje iz klime
Portal AnalitikaIzvor

Žalbe komšija i prolaznika koji se nađu na meti curenja klima-uređaja na pješačkim zonoma i trotoarima centralnih gradskih ulica, vlasnici bi morali ozbiljno da shvate. U suprotnom, na njihova vrata mogla bi da pokuca komunalna inspekcija sa striktnim odredbama Odluke o komunalnom redu, koje se odnose na postavljanje klima-uređaja.

- Klima-uređaj postavlja se tako da se onemogući izlivanje kondenzata na spoljne djelove te zgrade, susjedne zgrade, kao i direktno izlivanje na površinu javne namjene, odnosno površinu u javnom korišćenju - navodi se u Odluci o komunalnom redu Grada Beograda. - Uređaji se postavljaju na način kojim se ne dovodi do oštećivanja same zgrade, susjedne zgrade i ne ugrožava bezbjednost građana i okoline.

Grad Beograd propisao je i da se crijevo za odvod kondenzovane vode ne smije sprovoditi u oluke, kao ni do same zemlje, odnosno trotoara. Naime, pravilo kaže da crijevo mora da se sprovede nazad u stan. Kako objašnjavaju iz gradske komunalne inspekcije, povezivanjem odvodnog crijeva klima-uređaja većeg broj stanova na oluk zgrade može doći do oštećenja olučnih cijevi, pa i do oštećenja i narušavanja izgleda fasade i cijele zgrade. (Novosti)

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.