Politika

Nastavljena sjednica parlamenta

Sjednica parlamenta, na kojoj poslanici raspravljaju o Predlogu odluke o učešću pripadnika Vojske Crne Gore (VCG) u mirovnoj operaciji Evropske unije „EU NAVFOR – ATLANTA“, nastavljena je, nakon pauze, koja je uslijedila poslije kraće rasprave poslanika Demokratskog fronta (DF) i načelnika Generalštaba VCG, Dragana Samardžića.
Nastavljena sjednica parlamenta
Portal AnalitikaIzvor

Nastavku zasjedanja prisustvuje ministarka odbrane Pejanović Đurišić koja je, kako je naveo predsjedavajući Milutin Simović, odgodila međunarodne obaveze.

Početku sjednice nije prisustvovala Pejanović Đurišić, zbog čega su negodovali poslanici DF.

Poslanici DF-a, kako su rekli, žele da pitaju Pejanović Đurišić o zloupotrebi ovlašćenja tokom protesta DF-a 24. oktobra.

Poslanik Nebojša Medojević rekao je da Pejanović Đurišić treba da odgovori kako je i zašto dala naređenje o borbenoj uzbuni VCG protiv naroda tokom protesta.

Samardžić je rekao da niko nije donio odluku o pripravnosti Vojske. „Naređenja su išla direktno preko mene, tako da mogu da odgovorim da ovdje što je izrečeno apsolutno nije istina“.

Prema njegovim riječima, niko nije, nijedan komandant, dobio naređenje za upotrebu Vojske van objekta.

„Jer da je uopšte razmišljano o tome, to je isključivo nadležnost Savjeta za bezbjednost i odbranu, nije ni moja, ni ministra. Samo je, u skladu sa pravilom službe, pozvano dodatno obezbjeđenje objekata nakon što su pojedina stakla na našim objektima slomljena“, rekao je Samardžić.

Poslanici DF-a su, nakon te Samardžićeve izjave negodovali, ocjenjujući da je to sramno.

Predsjedavajući Milutin Simović dao je pauzu.

Izvor: Mina

Foto: skupstina.me

Portal Analitika