Abiznis

1000+: Danas dodjela vaučera sa liste za čekanje, evo spiska

Realizacija projekta 1000+ se nastavlja dodjelom prve grupe vaučera za 55 od ukupno 274 lica koja su na listi čekanja, na osnovu odluke donijete na XXVIII sjednici Projektnog odbora.
1000+: Danas dodjela vaučera sa liste za čekanje, evo spiska
Portal AnalitikaIzvor

Danas u periodu od 11 do 13 sati u prostorijama implementacione jedinice PROCON(zgrada Sportskog centra Morača) biće dodijeljeni vučeri za dio građana sa liste čekanja. 

Podnosioci zahtjeva koji nijesu raspoređeni na rang listu korisnika svrstani su na listu čekanja po ciljnim grupama: zaposleni u javnoj upravi - 159, mladi bračni parovi do 35 godina starosti - 89 i ostali - 26. 
U ovoj prvoj fazi dodjele vaučera građanima sa liste čekanja biće dodijeljeno 20 zaposlenim u javnom sektoru, 21 mladim bračnim parovima i 14 vaučera ostalim, koji važe 60 dana od dana izdavanja. 
U toku tih 60 dana dobitnik vaučera je u obavezi da sa odabranim investitorom zaključi predugovor o kupovini individualnog stambenog objekta koji je prijavljen u Projektu. 
Metodologijom obračuna iznosa ušteda na osnovu vraćenih vaučera i sklopljenih predugovora i ugovora o kreditu sa konačnom procjenom kreditne sposobnosti aplikanata, došli smo do iznosa na osnovu kojeg je moguće dodijeliti 55 vaučera građanima sa liste čekanja. 
Sve uštede u okviru ciljnih grupa(zaposleni u javnom sektoru, mladi bračni parovi i ostali) su raspoređene pripadajućim ciljnim grupama sa liste čekanja, dok su uštede ostvarene po osnovu prioritene ciljne grupe razvrstane u skladu sa definisanim pripadajućim kvotama, 40% zaposleni u javnom sektoru, 30% mladi bračni parovi i 30% ostali. 
U prethodnoj fazi, krajem maja tekuće godine, podijelili smo 400 vaučera za dugoročni stambeni kredit, odnosno 68 prioritetnim ciljnim grupama i 332 zaposlenim u javnoj upravi, mladim bračnim parovima i ostalim. 
Do sada je potpisano 267 predugovora dobitnika vaučera sa investitorima, od čega su građani iz prioritetne ciljne grupe potpisali 49, zaposleni u javnom sektoru 90, mladi bračni parovi 71 i ostali 57 predugovora. 
Građani su sa investitorima potpisali predugovore u ukupnom iznosu od 13.646.408,52 eura. 

Spisak novih dobitnika vaučera sa liste čekanja biće objavljen na sajtu www.1000plus.me.

Javni sektor - dodjela vaučera sa Liste čekanja
Mladi bračni parovi - - dodjela vaučera sa Liste čekanja
Ostali - dodjela vaučera sa Liste čekanja

Portal Analitika