Crna hronika

Mujović progovorio i o planiranju ubistva?

Specijalno tužilaštvo moglo bi uskoro da otvori novu istragu protiv Svetozara Marovića, nakon informacija koje je Veselin Mujović dostavio Tužilaštvu, a u kojima pominje navodni plan za likvidaciju Rajka Kuljače, svjedoka saradnika u nizu korupcionaških afera, saznaju Dnevne novine.
Mujović progovorio i o planiranju ubistva?
Portal AnalitikaIzvor

Mujović, koji je u pritvoru zbog sumnje da je prevario Marovića i uzeo mu preko 800. hiljada eura, prethodno je redakciji Dana poslao dva pisma u kojima je iznio teške optužbe na račun Marovića i njegove porodice.

Tvrdio je da ovaj doskorašnji funkcioner DPSa nije birao sredstva kako bi se nezakonito domogao velike novčane sume. Tako je, prema Mujovićevim tvrdnjama, Marović sa saradnicima podmićivao vještake, spremao likvidacije svjedoka-saradnika, te pakovao ljekarske dijagnozu glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću.

Tražili pogodnu ličnost za realizaciju plana?

O navodnoj likvidaciji jednog od svjedoka koji je zbog priznanja i saradnje sa nadležnima u budvanskim aferama dobio povlašćeni položaj, Mujović govori u posljednjem pismu, čije je detalje prenio i Tužilaštvu. Ukazuje da su Marovići navodno tražili “pogodnu ličnost” da se fizički ukloni jedan svjedok saradnik.

Prema saznanju DN, riječ je o prvom svjedoku saradniku u budvanskim aferama, bivšem predsjedniku te opštine, Rajku Kuljači. Osim njega, u aktuelnim slučajevima status svjedoka saradnika dobili su i kum Marovićevog sina Marko Vujović, osnivač preduzeća Trejd junik Mirko Latinović i bivši direktor AMD Budva Igor Trnski.

Ilinčić o svemu obaviještena

Prema Mujovićevoj tvrdnji, za monstruozni plan likvidacije znala je i Olivera Ilinčić, koja je bila Marovićeva savjetnica u periodu kada je bio na čelu državne zajednice Srbije i Crne Gore. Ilinčić se takođe nalazi na spisku osumnjičenih za budvanske afere, ali je trenutno nedostupna crnogorskim istražnim organima. Taj dvojac, kako tvrdi Mujović, počinio je brojne malverzacije, o kojima nije mogao da iznosi sve detalje zbog istraga koje su u toku. (cdm/dnevne novine

Portal Analitika