Crna hronika

Zdravstveno stanje Svetozara Marovića ozbiljno ugroženo

Zdravstveno stanje Svetozara Marovića ozbiljno je ugroženo i nalazi se u stanju koje može biti opasno po život, saznaju Dnevne novine iz više izvora.
Zdravstveno stanje Svetozara Marovića ozbiljno ugroženo
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj bivši visoki državni funkcioner Demokratske partije socijalista DPS nakon petomjesečnog pritvora i nakon što je potpisao sporazum sa Tužilaštvom o priznavanju krivice ima više zdravstvenih problema, a sve to je potvrđeno zdravstvenim kontrolama sprovedenim u Beogradu.

Prema saznanjima DN, Marović se nalazi u “proceduri pojačanog kardiovaskularnog i neuropsihijatrijskog tretmana i terapije".

“Naglašene su promjene u funkcionisanju kardiovaskularnog sistema, koje zahtijevaju odgovarajuću invenzivnu intervenciju, kako bi se smanjili rizici po život", stoji u izvještaju ljekara.

U izvještajima piše da je dodatno opterećujuće stanje akutne depresije uslovljeno radikalnom promjenom režima života u zatvoru, ograničenom komunikacijom, kvalitetom ishrane, kao i naglašenog osjećanja usamljenosti i pojačanog straha za porodicu.

“Iskazuje negativne vrijednosti pri mjerenju hormona stresa, imunog sistema i kardiovaskularnih funkcija", piše u ljekarskom izvještaju.

Nakon pet mjeseci pritvora Marović je smršao 12 kilograma i još se nije od toga oporavio.

Kako nezvanično saznaju DN, već dva puta je, od puštanja na slobodu, boravio u Beogradu radi intenzivnih zdravstvenih pretraga. (cdm/dnevne novine)

Portal Analitika