Politika

Protokol o NATO-u pred parlamentom, ratifikacija na jesen

Vjerujemo da će članstvo Crne Gore u NATO-u osnažiti stabilnsot na Zapadnom Blakanu i dati novi zamah evroatlanskim integracijama regiona - poručio je Tomson.
Protokol o NATO-u pred parlamentom, ratifikacija na jesen
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski Protokol o ulasku u NATO je predstavljen britanskom parlamentu 29. juna. ''Nadam se da će Protokol biti uspješno ratifikovan u britanskom parlamentu na jesen'' rekao je za Pobjedu ambasador pri Alijansi Adam Tomson.

''Od potpisivanja Protokola na sastanku ministara vanjskih poslova 19. maja prošle godine u Briselu Crna Gora učestvuje na sastancima uključujući i NATO samit, kao posmatrač. Sada je na 28 članica da ratifikuju Protokol u skladu sa nacionalnim procedurama i NATO očekuje da to dovrše u prvoj polovini 2017. godine'' kaže Tomson.

On objašnjava da podrška Ujedinjenog Kraljevstva Crnoj Gori neće izostati.

''Ujedinjeno Kraljevstvo dugo podržava crnogorsko partnerstvo sa Alijansom. Mi vjerujemo da će buduće članstvo Crne Gore u NATO osnažiti stabilnost na Zapadnom Balkanu i dati novi zamah evroatlanskim integracijama regiona'' poručio je Tomson.
.
On je precizirao da je pozivom Alijansa odala priznanje za veliki i ogromni trud koji je Crna Gora uložila

''To je priznanje za reforme i teške političke odluke koje su donešene. To je NATO prepoznao kao veliko dostignuće Crne Gore. Sa druge strane ulazak nije automatski. To je samo kroak na putu ka punopravnom članstvu. Biće još velikih očekivanja od Crne Gore i vjerujem da će to biti dobro i za Crnu Goru i za region kao i za evropski put Crne Gore'', kazao je Tomson. (Pobjeda)

Portal Analitika