Politika

DNP: Umjesto da procesuiraju vandale, osuđuju se oni koji obnavljaju

Osnovni sud u Bijelom Polju, umjesto da procesuira vandale koji su devastirali spomenik na Bojnoj Njivi i otuđili dvije bronzane ploče, zapravo je proglasio krivim predsjednika Srpskog nacionalnog savjeta, Momčila Vuksanovića, zbog obnavljanja spomen obilježja, izričući mu kaznu zatvora od jedne godine, što Demokratska narodna partija DNP najoštrije osuđuje.
DNP: Umjesto da procesuiraju vandale, osuđuju se oni koji obnavljaju
Portal AnalitikaIzvor

Iz DNP je saopšteno da se, stoga, sasvim opravdano nameće pitanje uvođenja čudne prakse u državi Crnoj Gori da se nadležni organi bave procesuiranjem onih koji obnavljaju, a da vandali i izgrednici koji ruše ostaju daleko od domašaja pravde i zasluženih sankcija.

"Da apsurd bude potpun, predstavnici aktuelne lokalne vlasti u Mojkovcu nijesu našli za shodno da pokrenu krivične prijave protiv onih koji su rušili i kojima su davali prećutnu saglasnost, ali ih je zaboljela obnova spomenika, jer bi izgleda jedino bili zadovoljni kada bi uspjeli da iz naše istorije potpuno izbrišu slavnu Mojkovačku bitku i sva obilježja koja na nju podsjećaju", ističu iz DNP.

Prema njihovim riječima, iza orkestriranog napada aktuelne vlasti na simbol neraskidivih odnosa srpskog i crnogorskog naroda, krije se, kako naglašavaju, bolesni naum falsifikovanja istorije i osporavnja vrijednosti, uloge, doprinosa i žrtve koju je u stvaranju i odbrani države Crne Gore podnio srpski narod.

"Zatrovani novokomponovanom dukljanskom ideologijom, operisanom od svih relevantnih istorijskih fakata i temeljenom na političkim odlukama Demokratske partije socijalista, predstavnici aktuelnog režima bi izgleda najradije na mjesto somenika junacima i herojima Mojkovačke bitke podigli spomenik Naseru Keljmendiju, Hašimu Tačiju ili Stjepanu Mesiću, kao istaknutim serdarima Crnogorske nezavisnosti", dodaju iz DNP.

Iz te stranke su kazali da brine otvorena poruka Đukanovića koji preko Mojkovca očigledno najavljuje intenziviranje napada na Srbe u Crnoj Gori i na Mitorpoliju crnogorsko-primorsku, koje će orkestrirano sprovoditi njegova NATO Vlada.

"Brine ali i obavezuje na alarm za odbranu identiteta i temeljnih duhovno istorijskih vrijednosti Crne Gore. Poručujemo Milu Đukanoviću da se mane takvih bolesnih nauma koji mogu ugroziti mir i stabilnost Crne Gore i podsjećamo da naši preci nijesu uzmicali ni od višestruko brojnije švapske sile i da su na pitanju Mojkovca mnogobrojni, kako okupatori, tako i domaći izdajnici, polomili zube, pa ako je uvijek bilo tako, ne vidimo zašto ne bi tako i ostalo", kazali su iz DNP.

Iz te partije su poručili da će uvijek biti spremni da se otvoreno suprostave takvim pokušajima, ne prihvatajući ni jedan vid diskriminacije, kako prema Srbima, tako ni prema ostalim građanima Crne Gore.

Portal Analitika