Politika

DPS: Gužva je oko cenzusa, okrenite se svojim partijama

Hiperprodukcijom saopštenja se ne može nadomjestiti stručnost, kompetentnost, znanje i vizija, koliko god se Žarku Rakčeviću i Dritanu Abazoviću, bez obzira na to ko je od njih lider URA, činilo da im je „javnost najveći saveznik“, a još manje se ispraznim demagoškim floskulama može pridobiti povjerenje građana. Uostalom, takozvani Rječnik crnogorskog jezika, leksikografski uradak funkcionera URA, najbolje svjedoči o tome što se dogodi kada se posla dohvate nesposobni ljudi nerealnih ambicija i megalomanskih ideja, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.
DPS: Gužva je oko cenzusa, okrenite se svojim partijama
Portal AnalitikaIzvor

Iz DPS-a ističu da rame uz rame sa njima staju i Demokrate Alekse Bečića, koji očigledno još nijesu načisto što se tačno bira na parlamentarnim izborima, pa već unaprijed sebe proglašavaju i tužiocima i sudijama.

- Uz puno razumijevanje za Bečićevu „mladost, mudrost, hrabrost“, pametnije bi bilo da smanje prijetnje i da se vrate na početne političke lekcije i nauče čemu služe izbori i koje sve grane vlasti postoje. U DNP-u Milana Kneževića izgleda i ne čitaju tekstove na koje reaguju, nego unaprijed zašilje pero, pa što ispadne na kraju.  Njima ne vrijedi više ništa ni objašnjavati, oni ne vide što cio svijet vidi. Ratifikacija Protokola o pristupanju Crne Gore alijansi odvija se mnogo brže otkako su članice počele da primaju pisma od Kneževića i njegovih šefova iz DF - stoji u saopštenju DPS-a dostavljenom Portalu Analitika.

Komično je, kako ističu, da bilo koja od ovih partija vidi sebe kao konkurenciju DPS-u, kada ni URA, ni Demokrate ni DNP, a ni mnogi njihovi koalicioni partneri, nikada nijesu nastupili na izborima.

-  Volšebno su, kako sami vole da kažu zahvaljujući političkoj korupciji, dobili poslanike u Parlamentu, a da nijesu dobili niti jedan jedini glas od građana. Pa ako hoće da se mjere i na osnovu istraživanja – u kom to mjernom sistemu podrška od tri ili četiri odsto može biti konkurencija nekome ko već 25 godina u kontinuitetu uživa podršku građana od preko 40 odsto? Velika je gužva oko cenzusa za predstojeće parlamentarne izbore, pa  bi najbolje bilo da se sve ove partije porede međusobno i da se bave svojim biračima, a da se manu DPS-a. Sve dok zaviruju u tuđa dvorišta, a svoje nijesu počistili, dovode sebe u opasnost da im cenzus ostane samo san. Uostalom, svima nama mjeru će u oktobru odrediti građani na biralištima, a superiornost politike DPS pokazaće na čijoj strani je većinsko povjerenje građana Crne Gore - poručili su iz DPS-a.

Portal Analitika