Košarka

Golubović u Balikesiru

Vladimir Golubović (30), bivši crnogorski reprezentativac, naredne sezone igraće u novom turskom prvoligašu Best Balikesiru.
Golubović u Balikesiru
Portal AnalitikaIzvor

Centar sa bogatim evroligaškim iskustvom, nakon odlične epizode u italijanskoj Ređo Emiliji, obezbijedio je sebi ugovor u ambicioznom klubu u sve jačoj turskoj ligi. Balikesir ima ambiciju da naredne sezone izbori plasman u Evrokup.

Prošlu sezonu Golubović, rođeni Novosađanin čiji su roditelji iz Crne Gore, zapo- čeo je u francuskom Strazburu. U grupnoj fazi Evrolige odigrao je deset mečeva i imao 11,5 poena i 6,2 skokova po utakmici.

U Ređo Emiliji, koja je izborila finale italijanske Lege A, postizao je 8,5 poena i 4,8 skokova u prosjeku na 12 utakmica. Balikesir je grad sa oko 300 hiljada stanovnika, oko 100 kilometara udaljen od Istanbula, na maloazijskoj strani Bosfora. Klub je finansijski moćan a Golubovića vidi kao ključnog igrača.

Crnogorski centar visok 213 santimetara tokom dosadaš- nje karijere nosio je dres Lab o ra l Ku ć e, Un i ka h e, Azovmaša, Olimpije, Saragose i Vojvodine, a u Turskoj je već nastupao za Banvit i Antaliju

ARENA

Portal Analitika