Fudbal

EURO: Francuska i Island u borbi za posljednjeg polufinalistu!

Posljednjeg polufinalistu EURO-a dobićemo večeras nakon okršaja domaćina Francuske i selekcije Islanda!
EURO: Francuska i Island u borbi za posljednjeg polufinalistu!
Portal AnalitikaIzvor

,,Ribari“ još nemaju poraz na Euru, a pobjedom nad Engleskom u osmini finala natjerali su Evropu i svijet da im se pokloni i oda priznanje za fantastična izdanja i herojsku borbu. Ekipi Larsa Lagerbeka na putu do polufinala stoji domaćin, koji nije oduševio do sada, ali je bez sumnje veliki favorit za plasman među četiri najbolje selekcije.

Za ,,trikolore“ bi sve osim trofeja predstavljalo neuspjeh, a eliminacija u četvrtfinalu bila bi katastrofa velikih razmjera.

- Island je igrao jako dobro u grupi, a u osmini finala je pobijedio Englesku. To pokazuje da su kvalitetna ekipa. Ovo je četvrtfinale i u ovoj fazi takmičenja za protivnike imate samo dobre timove. S druge strane smo puni samopouzdanja i naš cilj je da pobijedimo u ovom četvrtfinalu - rekao je selektor ,,galskih pjetlova“ Didije Dešan.

I da dožive debakl u večerašnjem meču, Islanđani će u domovini biti dočekani kao heroji.

- Stalno govorim igračima i novinarima da u fudbalu uvijek imate realne šanse. Mogu da kažem da je Francuska mali favorit, ali neću reći da je veliki. Za nas je najvažnije da izađemo na teren sa vjerom da možemo da ih pobijedimo. Ako budemo imali takav stav, mislim da im možemo napraviti problem - poručio je selektor Lars Lagerbek.

Meč se igra od 21 sat.

Portal Analitika