Crna hronika

Racija u Baru: Pronađeno oružje i droge ekstazi, kokain, marihuana, spid i LSD

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su, u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge, Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj i Posebne jedinice policije, 02. jula 2016. godine, od 00,30 do 02,00 časa, postupajući shodno operativnim saznanjima koja su se odnosila na nezakonite aktivnosti, u objektu „Zamak“, koji se nalazi na planini Sutorman, pored lokalnog puta Bar – Virpazar, izveli akciju „Racija“.
Racija u Baru: Pronađeno oružje i droge ekstazi, kokain, marihuana, spid i LSD
Portal AnalitikaIzvor

U planski izvedenoj raciji su pronađeni i oduzeti tri komada vatrenog oružja i veća količina opojnih droga, prvenstveno ekstazija, kao i kokain, marihuana, spid i LSD.

Naime, policijski službenici su tokom racije kod L.J. (21) iz Podgorice u šortsu pronašli pištolj marke „Crvena Zastava“ M70 koje je ovo lice držalo u ilegalnom posjedu. Takođe, u unutrašnjosti objekta iza zvučnika pronašli su prepravljenu lovačku pušku, tzv. kratež, cal. 16 sa dva patrona, a pored objekta pronađen je još jedan pištolj marke „Crvena Zastava“ M70 sa dva metka u okviru.

Takođe kod P.Z. (20) iz Tivta pronađeno je 1,1 gram marihuane, kod M.B. (21) iz Cetinja pronađen je oko gram marihuane i kod L.S. (27) iz Podgorice pronađeno je 1,6 grama marihuane, što je isto oduzeto.

Daljim pretresom u prizemlju objekta i na spratu policijski službenici su pronašli veću količinu odbačenih opojnih droga i to:

-           12 PVC kesica sa 340 ekstazi tableta,

-           3 PVC kesice sa 13,1 grama ekstazija u praškastom obliku,

-           50 PVC kesica sa oko 55 grama opojne droge marihuana,

-           7 tzv. džointa ukupne težine 4,9 grama,

-           9 PVC kesica ukupne težine 3,8 grama amfetamina (spid),

-           4 PVC kesice ukupne težine 2,1 gram kokaina,

-           3 sličice LSD-a, i

-           19 PVC kesica ukupne težine 13,26 grama sa praškastom materijom bijele boje koja će se vještačiti a za koju se osnovano sumnja da je opojna droga.

 

Službenici za suzbijanje privrednog kriminaliteta su takođe otkrili nepravilnosti u dijelu sprovođenja nelegalne prodaje ulaznica za neprijavljeni muzički događaj u Zamku i time ostvarivanja prihoda van legalnih ekonomskih tokova. Tom prilikom je od J.D. (21) iz Bara privremeno oduzet iznos od 1.289 eura ostvarenih, kako se sumnja, nelegalnom prodajom ulaznica, kao i veća količina ulaznica namijenjena daljoj prodaji tokom neprijavljenog događaja.

O događaju su, shodno nadležnostima, upoznati državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Policijski službenici su, shodno izjašnjenju tužioca, lišili slobode L.J, zbog osnov sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok se preduzimaju aktivnosti na utvrđivanju identiteta lica u vezi sa pronađenom puškom i drugim pištoljem.

S obirom da se nadležni tužilac izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela u radnjama P.Z, M.B. i L.S. kod kojih je pronađena manja količina marihuane, protiv njih će Područnom organu za prekršaje u Baru biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga.

U vezi sa nelegalnom prodajom ulaznica i ostvarivanjem prihoda na taj način policijski službenici će upoznati Poresku upravu i nadležne inspekcijske službe, kako bi preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Policijski službenici nastavljaju aktivnosti na identifikovanju lica koja su odbacila više vrsta droga pronađenih u Zamku.

Svi pronađeni i oduzeti predmeti će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

 

 

Portal Analitika