Društvo

Petričević: Izgradnja vrtića u Lastvi grbaljskoj je imperativ

Forum žena Socijaldemokrata Budve kroz svoje aktivnosti, koje su jednim dijelom usmjerene na politike iz oblasti socijalne zaštite i obrazovanja prepoznao je potrebu za proširenjem kapaciteta predškolskih ustanova na teritoriji Opštine Budva.
Petričević: Izgradnja vrtića u Lastvi grbaljskoj je imperativ
Portal AnalitikaIzvor

Od tri jedinice iz sastava JPU “Ljubica Jovanović Maše”, dvije se nalaze u samoj Budvi, a jedna na području MZ Sveti Stefan. Postojeći kapaciteti su prepunjeni i puno je roditelja, koji nisu u prilici da upišu djecu u državni vrtić, a privatni vrtići su preskupi za prosječnu porodicu. U posebno nepovoljnom položaju nalaze se stanovnici Lastve Grbaljske, koji svoju djecu vode u vrtiće u Radanovićima i Budvi, pod uslovom da uspiju da ih upišu, što je često vrlo teško, zbog popunjenih kapaciteta.

 

“S obzirom na to da su potrebe stanovništva Lastve Grbaljske odavno prepoznate, te da već godinama postoji područna petogodišnja osnovna škola, Socijaldemokratkinje smatraju da je pravi trenutak da se pristupi izgradnji dječijeg vrtića na teritoriji MZ Lastva grbaljska. Time bi se stanovništvu omogućilo da na kvalitetan i pristupačan način zbrinu djecu jaslenog i predškolskog uzrasta. To bi stvorilo uslove da oba roditelja u porodici mogu da rade, što sada često nije slučaj. Ujedno, rasteretili bi se postojeći kapaciteti vrtića u Budvi. Znajući kakva je socijalno-ekonomska klima u državi, Socijaldemokratkinje Budve smatraju da ovakva inicijativa treba da bude imperativ lokalnim vlastima, kao i resornom ministartvu. Budva, kao grad koji se rapidno i kontinuirano razvija prilivom stanovništva, treba da bude lider u regionu, ne samo kao turistička metropola, već i svojim brižnim i odgovornim odnosom prema ljudima koji u njemu žive”, poručuje predsjednica Foruma žena SD Budve, Milica Petričević.

 

Portal Analitika