Društvo

Ekipa Crvenog krsta treća na Evropskom takmičenju u pružanju prve pomoći

Ekipa Crvenog krsta Crne Gore osvojila je treće mjesto na Evropskom takmičenju u pružanju prve pomoći, koje je održano 2. jula u Ljubljani.
Ekipa Crvenog krsta treća na Evropskom takmičenju u pružanju prve pomoći
Portal AnalitikaIzvor

Crveni krst Crne Gore je na ovogodišnjem takmičenju predstavljala ekipa Srednje medicinske škole, koja je pravo učešća na evropskom takmičenju stekla pobjedom na državnom prošle godine, kada su predstavljali Crveni krst Glavnog grada Podgorica.

Kapiten ekipe je Stefan Bugarin, a ostali članovi su: Milena Mikulić, Ivana Šćepanović, Nina Čabarkapa, Aleksa Mašnić i Nikola Jocović. Sa njima su u Sloveniji boravili i predstavnici Crvenog krsta Podgorice, Žana Pavićević i Darko Rakočević, kao i Igor Jokanović, koordinator prve pomoći u Crvenom krstu Crne Gore i dr Jelena Kovačević, koja je bila sudija na takmičenju.

Na Evropskom takmičenju je učestvovalo 20 ekipa iz različitih djelova Evrope, koje su svoja znanja i vještine prikazali na brojnim radnim poligonima, na kojima su simulirane različite situacije nesreća. Prvo mjesto je osvojila ekipa iz Srbije, a drugo ekipa iz Irske.

Ovo je najbolji uspjeh Crvenog krsta Crne Gore u kratkoj istoriji učešća na Evropskom takmičenju u pružanju prve pomoći.

U prethodnih par mjeseci je stručni tim, sastavljen od predstavnika Crvenog krsta Crne Gore i Crvenog krsta Podgorice, intenzivno radio sa omladincima iz Podgorice, za koje su organizovane pripreme u Sutomoru i Podgorici.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.