Tenis

Senzacija na VIMBLDONU: Kveri zaustavio Đokovića!

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković pretrpio je prvi Gren slem poraz poslije 30 uzastopnih pobjeda. Bolji od njega u 3. kolu Vimbldona bio je Sem Kveri koji je uspio da završi posao koji je započeo u petak i slavi sa 7:6, 6:1, 3:6, 7:6.
Senzacija na VIMBLDONU: Kveri zaustavio Đokovića!
Portal AnalitikaIzvor

Duel je zbog kiše i mraka prekinut u petak poslije prva dva seta, a Đoković u subotu nije uspio da napravi veliki preokret, pa će tako Vimbldon dobiti novog šampiona poslije dvije godine.

U subotu je meč ponovo u dva navrata prekidan, Novak je uspio da dobije treći set, servirao je u četvrtom za 2-2, ali je pretrpio brejk u 10. gemu i na kraju je izgubio poslije taj brejka. Srpski teniser je osvojio posljednja četiri Gren slema i postao prvi čovjek u istoriji koji je to učinio na tri različite podloge, a tek treći u istoriji koji je vezao četiri najveća turnira. 

Ovim porazom je prekinuo niz od 30 Gren slem pobjeda i 28 uzastopnih Gren slem četvrtfinala. Kveri će u osmini finala igrati protiv Nikolasa Mahuta koji je bio bolji od Pjera-Huja Herberta sa 3:1. 

Portal Analitika