Fudbal

Kantona se nudi Engleskoj

Erik Kantona, živa svjetskog fudbala, predložio je sebe za novog selektora Engleske reprezentacije, a za tu priliku spremio je poseban govor.
Kantona se nudi Engleskoj
Portal AnalitikaIzvor

Između ostalog, živa legenda Mančester Junajteda obećala je da, dok je on selektor, Engleska nikada neće izgubiti od "malih zamrznutih ostrva, đe je golman reditelj, a pomoćnih selektor zubar", da će mu specijalni pomoćnik biti ser Aleks Ferguson, kao i da će zabraniti Hariju Kejnu da izvodi slobodne udarce i kornere.

"Očekivan izlazak iz Evrope, poslije koje je uslijedila ostavka... Istorija se ponovila poslije samo nekoliko dana u Engleskoj – sramota, poniženje, najgori dan u istoriji... Snažne riječi. Fudbalska Asocijacija već je u potrazi za novim menadžerom nacionalnog tima. Rekli su, tražimo najboljeg čovjeka za posao, a on ne mora po svaku cijenu da bude Englez. Čuo sam poziv, i zbog toga danas, kao samoproglašeni komisionar za fudbal, objavljujem kandidaturu za upražnjeno mjesto", počeo je svoje izlaganje Kantona. 

'Gordi albion' još jednom je podbacio na jednom od dva najveća turnira u svijetu fudbala, pošto je u borbi za četvrtinu finala eliminisan od Islanda (2:1). 

"Ovo je moja zakletva – 'Ja, Erik Kantona, potencijalni selektor Engleske, obećavam da nikada neću izgubiti od mali zamrznutih ostrva, đe je golman reditelj, a pomoćnih selektora zubar. Ja, Erik Kantona, budući selektor Engleske, moliću se bogovima fudbala da se prekine kletva bačena na engleske golmane. Ja, menadžer Engleske, zamoliću diva Harija Kejna da ne izvodi ključne kornere i slobodne udarce, nego da bude na drugoj strani i ide na skok. Pogotovo ako će da izvede je**ni slobodnjak u pravcu mjeseca", nastavio je u strastvenom tonu 'King Erik'. 

Do kraja izlaganja, istakao je kao ključnu činjenicu da je rođen 1966. godine, kada su 'Tri lava' osvojila svoj jedini Mundijal, da će mu specijalni pomoćnik biti ser Aleks Ferguson i da je spreman da svoj nadimak 'Kralj' zamijeni nadimkom 'Šef', kao i da nikada neće kritikovati Vejna Runija, barem dok ne pređe u neki drugi klub. 

B92

Portal Analitika