Zanimljivosti

Može li seksualna poza odrediti pol djeteta?

Mnogi parovi ponekad žele djevojčicu ili dječaka i potajno se nadaju, iako to nikada na glas neće izreći. Jesu li teorije da se određenom pozom može začeti djevojčica ili dječak samo ludosti ili ima istine u tome?
Može li seksualna poza odrediti pol djeteta?
Portal AnalitikaIzvor

Ljudi već vjekovima testiraju ovu teoriju i većina istraživanja na ovu temu došla su do zaključka da seksualna poza nema nikakve povezanosti sa polom djeteta. Tu se budući roditelji okreću drugim taktikama. 

U nekim kulturama vjeruje se kako jedenje više, mesa i slane hrane povećava šansu da ćete začeti dječaka. Jedenje sladoleda povećava šanse da začnete djevojčicu. Mislite da je ludostima ovdje kraj? Nažalost, ima još. Neki smatraju da se sinovi začinju u misionarskom položaju, a ako želite djevojčicu trebali bi voditi ljubav tokom punog mjeseca.
 
Tu je i seks s čarapama, seksa na krompirima, te gomila teorija koje ipak ne drže vodu.
 
Kako bi nauka stala na kraj ovakvim teorijama izmišljeni su posebni postupci oplodnje. Njima se oplođuju prebrane jajne ćelije određenim spermatozoidima pa se tako kontroliše pol začetog djeteta. Upravo ovaj način oplodnje izazvao je mnogobrojne kritike zbog kontroverzne etičnosti. 

Portal Analitika