AMSCG: Izbjegavati vožnju u najtoplijem dijelu dana

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, saopštili su iz Auto-moto saveza i upozorili da, zbog visokih temperatura, putuju u ranim jutarnjim i kasnim poslijepodnevnim satima.
AMSCG: Izbjegavati vožnju u najtoplijem dijelu dana
Portal AnalitikaIzvor

Na regionalnom putu R-1, dionica Cetinje - Njeguši, zbog radova promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, i obustavljen za sve vrste vozila od osam do deset sati i od 14 do 16 sati.

Do 1. avgusta svakog dana, od 17 do 22 sata, zabranjen je saobraćaj teretnim motornim vozilima čija najveća dozvoljena masa prelazi sedam i po tona. Sabraćaj je zabranjen na djelovima magistralnih puteva Bioče - Kolašin - Mojkovac, Podgorica – Sotonići – Petrovac, granični prelaz Debeli brijeg – Herceg Novi – Kotor - Budva - Bar – granični prelaz Sukobin, Podgorica – Cetinje - Budva.

Zabrana se ne odnosi na vozila sa pravom prvenstva prolaza,vozila za održavanje puteva i ptt instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz betona i asfaltne mase kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Šavnik - Žabljak, na ulazu u Žabljak, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni od sedam do 17 sati, uz povremene prekide ne duže od deset minuta.

Na regionalnom putu R-19 Bioče -Mateševo, lokalitet Veruša - Mateševo, promijenjen je režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i povremeno se obustavlja u terminu od devet do 17 sati.

Zbog prevoza vjetroturbina na relaciji Luka Bar -Podgorica - Nikšić - Krnovo sabraćaj će povremeno biti obustavljen. Konvoj će se u pratnji policije kretati noću utorak na srijedu, četvrtak na petak i nedjelja na ponedjeljak

Portal Analitika