Društvo

MUP: Helikopter će ujutru transportovati povrijeđenog belgijskog turistu

Direktorat za vanredne situacije uputiće sjutra u ranim jutarnjim časovima helikopter Avio-helikopterske jedinice MUP-a kako bi transportovali belgijskog turistu koji je povrijedio skočni zglob u Međeđi u okolini Žabljaka.
MUP: Helikopter će ujutru transportovati povrijeđenog belgijskog turistu
Portal AnalitikaIzvor

Povrijeđeni turista, zajedno sa grupom od još osam belgijskih državljana, pronađen je danas oko 16 sati.

Prva u pomoć stigla je Gorska služba spašavanja Crne Gore.

Turisti su danas oko 11 sati izgubili koordinate i za pomoć se obratili Operativno-komunikacionom centru Direktorata za vanredne situacije MUP-a, pozivom na broj za hitne situacije – 112.

U akciji spašavanja učestvuje osam pripadnika Gorske službe spašavanja GSS.

"Zbog zahtjevnosti transporta i povrede odlučeno je da GSS povrijeđenog turistu evakuiše u planinski dom Škrka, gdje će, zajedno sa njegovih osam sunarodnika, kako se očekuje, stići kasno večeras. Iz planinskog doma Škrka povrijeđenog turistu će sjutra u ranim jutarnjim časovima pripadnici GSS-a i Avio-helikopterske jedinice MUP-a helikopterom transportovati u bolnicu", navode iz MUP-a.

Kako objašnjavaju, helikopter Avio-helikopterske jedinice MUP-a nije bilo moguće angažovati danas, zbog nepovoljnih vremenskih uslova koji su u popodnevnim časovima vladali u tom predjelu.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.