Crna hronika

Krivična prijava zbog zelenaštva: Pozajmio 600, tražio 3.450 eura

Policijski službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, u saradnji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, podnijeli krivičnu prijavu protiv Baranina E.M. (23), nastanjenog u Podgorici, zbog zelenaštva.
Krivična prijava zbog zelenaštva: Pozajmio 600, tražio 3.450 eura
Portal AnalitikaIzvor

Iz Uprave policije je saopšteno da je realizovana 22. policijska akcija, pod nazivom "Rata", u okviru obavještajnog projekta "Loan", u kojem Sektor kriminalističke policije vrši istraživanje prema više osoba i grupacija za koja postoje saznanja da vrše krivična djela zelenaštvo.

“Policijsko – tužilačke aktivnosti ukazuju na sumnju da E.M. u septembru prošle godine, dok je boravio u Tivtu, oštećenom licu A.B. iz Bara na tzv. zelenašku kamatu pozajmio 600 eura sa kamatom od 140 eura mjesečno, čime je za sebe ugovorio nerazmjernu imovinsku korist”, precizira se u saopštenju.

Iz Uprave polcije su kazali da, kako oštećeni A.B. nije osumnjičenom E.M. vratio novac sa kamatom, on je od njega ukupno potraživao 3.450 eura na ime duga i nesrazmjerne kamate koju je ugovorio, što nije realizovao s obzirom da je slučaj u međuvremenu prijavljen policiji.

Dodaje se da je krivična prijava protiv E.M., u konsultaciji sa nadležnim tužiocem, tom tužiocu podnijeta u redovnom postupku.

Kako se podsjeća do sada su, prošle i ove godine, realizovane 22 akcije u okviru ovog projekta, usmjerene na suzbijanje zelenaštva.

“U ove 22 akcije ukupno su procesuirana 24 lica (jedno od ovih lica je procesuirano u tri navrata dok je još jedno lice procesuirano u dva navrata), od čega 21 lice za krivično djelo zelenaštvo, dok iznos novca, koji je kako se sumnja plasiran vršenjem ovih krivičnih djela, iznosi oko 2,23 milona eura”, saopštili su iz Uprave policje.

Oni su poručili da se policijsko – tužilačke aktivnosti u okviru obavještajnog projekta „Loan“ nastavljaju.

Izvor: Mina

Portal Analitika