Zanimljivosti

Namirnica koja eliminiše toksine iz organizma: Za samo 10 dana izgubite i više od 5 kg

Osnovni sastojak ove dijete je kisjelo mlijeko, namirnica koja veoma pozitivno utiče na metabolizam.
Namirnica koja eliminiše toksine iz organizma: Za samo 10 dana izgubite i više od 5 kg
Portal AnalitikaIzvor

Uz pomoć ove dijete možete skinuti 5 do 6 kilograma za 10 dana. Ipak, imajući u vidu da je u pitanju restriktivna dijeta, ne bi trebalo da se drži duže od 14 dana. 

Kisjelo mlijeko je izuzetno korisna namirnica koja normalizuje aktivnost organa za varenje, poboljšava imunitet, pomaže ''skupljanje'' i izbacivanje toksina iz organizma i podstiče metabolizam. 

Dok držite dijetu sa kisjelim mlijekom preporučuju se sljedeće namirnice: Prirodno kisjelo mlijeko – 500 g dnevno, voće – do 300 g dnevno (osim grožđa, dinja i lubenica zbog velike količine šećera koju sadrže), meso – do 100 g dnevno (riba, piletina i ćuretina – sa odstranjenom kožicom i masnocom), povrće (plodovi) – do 300 g dnevno (paradajz, rotkva, krastavac, paprika…), povrće (zeleniš) – do 300 g dnevno (zelena salata, kelj, kupus, rukola, endevija…) 

Količina kisjelog mlijeka koju ćete koristiti u pojedinim receptima zavisi od vaše želje i ukusa. Bitno je da se pojede 500 g kisjelog mlijeka dnevno, a kako je raspoređeno po obrocima to je već vaša stvar. 

Primer jelovnika: 

DORUČAK 

Žele od kisjelog mlijeka i malina, šoljica zelenog čaja ili šoljica čistog soka od pomorandže. 

RUČAK 

Šolja toplog biljnog čaja, hladna supa napravljena od kisjelog mlijeka i krastavaca isječenih na sitne kolutiće, 100 g kuvanog mesa, salata od krastavca, paradajza i začinskog bilja, kisjelo mlijeko po želji, čaša tople limunade (bez šećera). 

POPODNEVNA UŽINA 

Paradajz sa kisjelim mlijekom. U kisjelo mlijeko dodajte malo senfa, malo soli i u blenderu kratko izmiksujte. 

VEČERA 

Šolja toplog biljnog čaja, boranija na pari sa kisjelim mlijekom, čaša tople limunade bez šećera).

Portal Analitika