Društvo

Amfilohije: Doniraću organe, zakon najbolji do sada

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da je Zakon o zavještanju organa najbolji do sada usvojen u Skupštini, te javno poručio da će donirati svoje organe.
 Amfilohije: Doniraću organe, zakon najbolji do sada
Portal AnalitikaIzvor

''Čuo sam za Zakon koji je usvojen u Skupštini Crne Gore o, kako ja volim da kažem, darivanju organa, i o zavještanju onih koji su spremni da se usaglase sa tim Zakonom, da dozvole da nakon njihovog upokojenja na propisan način daruju svoje organe za zdravlje i za život drugih. Ima i drugih dobrih zakona koje donosi naša Skupština, ali moram da kažem da je to jedan od najboljih zakona koji je donijela Skupština Crne Gore'', poručio je Amfilohije u izjavi za Antenu M.
Kako je kazao, Zakon je u duhu izvornog jevanđeljskih pravila, mišljenja i življenja. Jevanđelje se, dodaje, zasniva ne samo na onome koji, ne samo što je darovao neki svoj organ ili svoju riječ, nego koji je darovao sebe za život svijeta bez ostatka.
"Na tom darivanju Hristovom počiva hrišćanska crkva kroz vjekove'', poručio je Amfilohije i kazao da će donirati svoje organe.
''Odmah ću da vam kažem da Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije zavještava svoje organe, ako nekom budu potrebni njegovi ostarali organi. Može mirne duše da, i moj neki organ uzme, da i od Mitropolita crnogorsko-primorskog ima neke vajde'', poručio je Amfilohije.
Kako je kazao Amfilohije, to neće biti prvi put da je neki vladika zavještao organe, navodeći da je to učinio i vladika Lavrentije.

Antena M

Portal Analitika