Košarka

Dušan Duda Ivković otišao u penziju

Legendarni srpski trener Dušan Ivković, jedan od najtrofejnih stručnjaka u istoriji košarke, saopštio je da završava trenersku karijeru.
Dušan Duda Ivković otišao u penziju
Portal AnalitikaIzvor

"Posao trenera podrazumijeva da svakoga dana donosite važne i često veoma teške odluke. Ali, kada je taj posao istovremeno i velika ljubav, njegovi izazovi se nose sa lakoćom, koliko god oni bili zahtjevni. Zato svih ovih decenija nikada nijesam osjećao stres, već samo veliku strast. Moja posljednja odluka kao trenera, da se povučem je logična, racionalna i podjednako teška kao i mnoge druge koje sam donosio tokom karijere", naveo je Ivković u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu. 

Ivković ima 72 godine, cijelu igračku karijeru proveo je u Radničkom sa Crvenog krsta, a kao trener je radio u Partizanu, Arisu, Radničkom, Šibenki, Vojvodini, PAOK, Panionisu, Olimpijakosu, AEK, moskovskom CSKA,. Dinamu i na kraju u Efesu. 

Bio je selektor Jugoslavije i Srbije. 

U klupskoj karijeri osvojio je 20 trofeja, od čega dvije Evrolige sa Olimpijakosom, a kao selektor Jugoslavije i Srbije ima olimpijsko srebro iz Seula 1988, svetsku titulu iz Argentine 1990, tri zlata na EP (1989, 1991, 1995) i dva srebra (1999, 2009). 

Kao savjetnik i asistent ima srebro sa OI u Atlanti 1996, zlato sa SP 1998, bronzu 1986, zlato na EP 1997 i bronzu 1987.

Portal Analitika