Politika

SD: Napadi političkog dvojca Bojanić-Pobrić obiluju neistinama

Socijaldemokrate Crne Gore (SD) se zahvaljuju gospođi Patriciji Pobrić koja je svojim nastupom nedvosmisleno pokazala da je ostrašćena političarka, a priznanjem da je svjesno ušla u sve potvrdila naše tvrdnje da je ovdje riječ o dugo pripremanoj iskonstruisanoj navodnoj „aferi“. Jasno je da je navodna „afera“ osmišljena u jednom dijelu opozicione političke kuhinje, a ima za cilj da spriječi konstantan trend rasta podrške Socijaldemokratama, i da je uzrok lične mržnje neostavrenog političara Bojanića koja ga je motivisala da se drzne da političkom ucjenom pokuša da spriječi izbor svog političkog oca Darka Pajovića za šefa Parlamenta - saopšteno je iz SD-a.
SD: Napadi političkog dvojca Bojanić-Pobrić obiluju neistinama
Portal AnalitikaIzvor

Iz te partije kažu da su “smo se sinoć mogli uvjeriti da napadi dvojca Bojanić - Pobrić obiluju neistinama”.

- Nakon našeg jasnog ukazivanja da se dvojac Bojanic - Pobrić poziva na događaje kad Socijaldemokrate nijesu ni bile osnovane iz polovine 2015. godine, sada se odjednom oni ni ne pominju, već neki krajem prošle godine, iako u tom periodu Socijaldemokrate nijesu imale nikakav događaj u hotelu Ramada. Sada se ne pominje Kongres Partije iz 2016. godine na koji su se ranije pozivali, jer su shvatili da nije ni bio održan u hotelu Ramada. Najstrašniji „dokaz“ protiv Socijaldmeokrata sinoć ispade to što je račun plaćen u gotovini, ali se prećutkuje da drugačije i nije mogao biti plaćen s obzirom da SD u tom periodu nije ni imao otvoren žiro račun u banci. Zato pozivamo nadležne državne organe, od čijih nalaza se inspiratori ove hajke već unaprijed ograđuju, da što prije utvrde činjenice, koje će pomoći da se razobliči ova unaprijed pripremana, ali ipak amaterski smišljena navodna „afera“. Neće im biti teško da utvrde da je riječ o montiranoj priči sa političkom pozadinom – ističe se u saopštenju SD-a.

Iako su se, kako kažu iz ta partije, trudili da sebe uvjere da Pobrić nije svojevoljno učestvovala u ovoj skandaloznoj i providnoj hajci, “njen jučerašnji ostrašćeni nastup nas je konačno razuvjerio”.

- Nijesmo imali namjeru da se bavimo njenim učestvovanjem na gotovo svim tribinama sa opozicionim prvacima, na kojima je govorila o porobljenoj državi i diktatorskom društvu, niti da se bavimo time što je bila redovna na opozicionim protestima na kojima se pokušalo nasilno ući u vitalne državne institucije, niti njenim aktivnim učešćem na brojnim okruglim stolovima u pojedinim opozicionim partijama.  Ali smo prinuđeni da to pomenemo jer se crnogorska javnost sinoć uvjerila da je njena politička ostrašćenost toliko dominantna i da je vodi ka očitoj manipulaciji činjenicama i gomilom nelogičnosti u njenim navodima, što će državni organi lako potvrditi. Igranka koju je započeo neuspješni politički reketaš i ucjenjivač Mladen Bojanić, potpomognut gospođom Pobrić kojoj je ova lakrdija i farsa koju je napravila sa navodnim neregularnim računima trebalo da posluži kao uvertira da i formalno uđe na velika vrata u političke vode, u kojima je prethodnih godina u sjenci plivala, doživjeće fijasko. Isto kao što je fijasko doživio brutalan pokušaj ucjene berzanskog mešetara Bojanića, koji se po prvi put u istoriji parlamentarizma desio u sred Skupštine, zbog čega će i krivično odgovarati. Posrnuli ucjenjivač Bojanić sada ima moralnu odgovornost da pomogne gospođi Pobrić jer je svjesno manipulisao njenim političkim aspiracijama – zaključuje se u saopštenju SD-a.

Portal Analitika