Abiznis

Most “Moračica” se gradi i noću, Kinezi odlično plaćaju vozače (FOTO)

Kineska kompanija CRBC sa domaćim podizvođačima, intezivirala je radove na izgradnji mosta “Moračica”. Vrijedni Kinezi su instalirali reflektore, pa izlivaju beton u noćnim satima, saznaje Portal Analitika.
Most “Moračica” se gradi i noću, Kinezi odlično plaćaju vozače (FOTO)
Portal AnalitikaIzvor

Više sagovornika našeg portala, kazalo nam je je da je noćni rad odgovor Kineza na velike vrućine koje su zadesile Crnu Goru, ali i da se beton bolje “prima” kada je svježije, a noćne temperature su idealne za gradnju.

Kineski inženjeri i šefovi se nijesu najbolje snašli kao vozači po crnogorskim gudurama, pa su angažovali domaće vozače koji ih voze do Vjeternika i Moračice.

most“Startna plata mi je 450 eura, a mogu zaraditi i stotinak eura više. S druge strane, plata vozačima građevinskih mašina je veća i može iznositi 900 eura, priča nam jedan od vozača. Dodaje, da su plate bile veće prošle godine, ali i da je sa ovom zadovoljan.moszfinalMost Moračica biće jedan od najzahtjevnijih objekata na trasi autoputa. Dužina će mu biti 1000 metara, lokacija između tunela Mrke i Klopot, preskače se dolina rijeke i prelazi na suprotno brdo. Most će nositi stubovi visine i do 180m. Vrijednost mosta je procijenja na 200 miliona dolara.

Ukupan autoput  je dužine 41 kilometar, sa 45 mostova i vijadukata i 32 tunela i prema obećanjima Kineza, biće završen za tri godine. (Foto: Most Moračica)

P.Z.

Portal Analitika